A világ egyik legszebb madara jelent meg az Eger-patakban!

2016. október 21., péntek




A madár a világ legszebb számon tartott madarai közé tartozik, nem véletlenül. Magyarországon pedig egyenesen ritkaság számba megy!

Aki a madarakban tud gyönyörködni, annak ez a madár olyan mint egy gyönyörű festmény egy híres festőtől, de akik nem különösebben vannak képben a madarakkal kapcsolatban, azok is rá szoktak csodálkozni a mandarinréce szépségére.

Az állat világviszonylatban is az egyik legszebb madár a bolygón. Őszt idéző kellemes, de üde színeivel igazán sok vidámságot képes kölcsönözni a tájnak, ahol megjelenik.

Ez a faj Magyarországon sajnos nagyon ritka. Alig lehet látni, és évente csupán néhányszor tűnik fel természetes környezetben.

Mára már erősen megtizedelődött a populációja annak ellenére, hogy régen nagyon nagy számban éltek egyedei Kelet-Ázsiában.

Azonban az ember terjeszkedésével, és az éghajlat és a környezeti viszonyok változásával szép lassan megcsappant a faj létszáma, így mára már veszélyeztetett fajként tartják számon.

Európában is elterjedt ugyan, de itt körülbelül 7000 vadon élő párt tartanak nyilván, ami nem valami sok.

Világszerte elterjedt parkokban és dísztavak mentén, és sok helyen visszavadulva is megtalálható. Az összes mandarinréce létszámát 65 ezerre teszik.

Nagyon ritka állat tehát, és nem túlzunk, ha azt állítjuk, a világ leggyönyörűbb teremtése.

A mandarinréce nemrégiben újra feltűnt az Eger-patak közelében, ahová minden évben vissza-visszatér. Több fotót is készítettek erről a bámulatos madárról, és remélik, hogy az elkövetkező élvekben is szemtanúi lesznek ennek a csodálatos állatnak.

Az Eger-patak egyébként az elmúlt időszakban különleges madarak egyfajta titokzatos gyülekezőhelyévé is vált.

A szemtanúk és beszámolók szerint ugyanis több olyan fajt láttak már ott, melyek alapvetően különleges, ritka fajok.

hihetetlen természet állatvilág


Megtekintések száma: 182869





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet