A világ legbizarrabb elhagyatott mauzóleuma: poros koporsóban heverő rothadó csontvázak ijesztő birodalma

2016. október 30., vasárnap




18 év után újra „megnyitott„ az a mauzóleum, ahol elbomlott, de még mindig rothadó emberi csontvázak tekinthetőek meg különböző koporsókban heverve. A bizarr „kiállítás” főszereplőit most el szeretnék temetni – végleg.

Kentuckyban létezik egy nagyon bizarr, 18 éve elhagyatott mauzóleum, amit annak idején magára hagytak.

A megnyitást nem véletlenül írtuk idézőjelben. Valójában a publikum számára nem nyitják ugyan meg újra, de betekintést nyerhettünk néhány kép kíséretében egy 18 éve elfeledett mauzóleumba.

Azonban a dolog nem volt ennyire egyszerű, ugyanis a mauzóleumban helyet kapó bebalzsamozott testeket sem gondozták tovább, így magukra maradtak.

A testek szép lassan bomlani kezdtek, majd lassan elrohadt róluk a hús. Ma már csak csontvázak hevernek táskákban, vagy kidíszített, poros koporsókban, vagy polcokon, mintha csak az élőhalottak birodalmában járna az ember.

Eredetileg egy Clyde Booth nevű sírásó nyitott meg, mint egyfajta sajátos kiállító termet, és a hely 1992-től egészen 2000-ig működött, és nyitva állt.

Clyde állítólag bizarr módon teljesen el volt ragadtatva a túlvilágot övező misztikumtól, és a haláltól. Egyszerűen foglalkoztatta a halál és az élet körforgásának gondolata.

2000-ben a helyet bezárták, és csak a halottak rokonai látogathatták a testeket. Később Clyde teljesen kiszállt az „üzletből” és magára maradt a hely, benne a gondozás nélkül maradt tetemekkel.

2014-ben aztán újra „felfedezték” a helyet, ahol olyan látvány tárult a szemük elé, amit még a horrorfilmek is megirigyelhetnének.

Rothadó hús, évtizedes illata csapta meg az orrot, és csontvázak hevertek a porral fedett koporsókban és a polcokon, vagy épp táskákba „tuszkolva”. Olyan volt, mintha az élőhalottak mauzóleumában járt volna az ember.

A helyet most hirdetni kezdték, ugyanis pénzzé szeretné tenni az tulajdonos. Természetesen a mauzóleumban rekedt testek nem járnak a helyiséghez, azokat el szeretnék temetni, hogy végső nyugodalmuk legyen.

Eszméletlenül félelmetes volt odabenn, azok szerint, akik jártak ott.

A csontvázak nagy részét a helyszínen különböző kék színű zsákokba, táskákba csomagolták, hogy elvigyék őket eltemetni. Jól látható, hogy ezeken a csontvázakon még barna foltokként jelen vannak a szövetmaradványok.

18 évnyi rothadás és bomlás szaga terjeng a levegőben, mintha már a pokol mélyén járna az ember. Clyde Booth eredetileg 2009-ben meghalt, és halálával a hely csak még magányosabbá vált.

Egyre több volt a betörés, és a lopás, ezért döntöttek úgy, hogy érdemes lenne rendesen eltemetni az ott talált tetemeket, és a helyet végleg eladni.

érdekes érdekesség bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 155711





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet