A világ legegészségesebb itala, mégis alig tudnak róla az emberek!

2019. augusztus 28., szerda
Igazi multivitamin koktél, mely rengeteg betegséget megelőz, de nem akarják, hogy tudj róla, mert sokkal kevesebbet járnál orvoshoz.

Tudod, hogy melyik a legegészségesebb ital a világon? Nem, nem a tej, és még csak nem is a víz vagy a kávé.

Van egy ennél sokkal egészségesebb is, mely tele van vitaminnal, sőt, igazi multivitamin bomba. Mégsem terjed a híre, vagy legalábbis még napjainkban is nagyon kevesen tudnak róla.

A nagyanyáinktól származó praktikák mindig is bizonyítottak, több száz év alatt, és a modern orvostudomány hiper-szuper tablettáival ellentétben nem okoztak semmilyen mellékhatást.

Nem is lehet az sem véletlen, hogy a régi öregek nagyon sokáig éltek, és van, aki napjainkban is a századik életévét tapossa, és még mindig fiatalos testben és elmében egyaránt.

Az egyik csodaszer, amit akkoriban ittak, és esküdtek rá, hogy sok mindentől megvéd, az nem más, mint a káposztalé.

Ez az egyik legegészségesebb zöldségünk, és ennek ellenére nagyon sokan nem hasznosítják a levet, ami bizonyítottan rengeteg kedvező hatással rendelkezik a szervezetünkre nézve.

Sok olyan nyomelemet tartalmaz, mely felturbózza az anyagcserénket. Az erjedéskor elszaporodó savtermelő baktériumok meggátolják azt, hogy káros baktériumok, mikrobák szabaduljanak el.

Ezáltal a bélflóra is védve van, és a savas hatás miatt a káposzta is nagymértékben megőrzi a magas C-vitamin tartalmát.

Rengeteg benne a B és az A vitamin, valamint a kálium, a kén a vas a nátrium, foszfor, de még a kalcium is. Nem véletlen, hogy igazi multivitamin koktélként emlegetik. Azonban ennek ellenére nagyon kevesen isznak káposztalevet, pedig hihetetlenül egészséges.

Forrás: szatmar.ro

A vércukrot is szabályozza, tisztítja a beleket, ezáltal akár tisztító kúrákba is be lehet iktatni, valamint a májműködést is segíti, és a koleszterint csökkenti.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a mesterséges vegyszerekkel telenyomott káposzták levéről beszélünk, tisztázzuk, hogy az otthon elkészített, természetes anyagokkal összeállított változatról van szó.

A savanyú káposzta ízesítéséhez felhasznált fűszerek, mint a babérlevél, kapor, bors, mustármag, torma, köménymag ugyanis szintén gyógynövények.

A legjobb, ha napi 1 dl-t iszol. A lé mellé megehetsz egy kicsit a savanyú káposztából is, természetesen nyersen, mert így van benne a legtöbb vitamin.

Ezt a különféle egészségügyi szervek nem nagyon terjesztik, mivel nem akarják, hogy egyre kevesebb ember menjen orvoshoz, mint annak idején dédnagymamáink, akik nagyon ritkán látták a doktort, mivel rendszeresen karbantartották a testüket ezzel a csodaszerrel.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés alternatív gyógyászat természetes gyógymódok természetes remediák


Megtekintések száma: 437500

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet