A világ legelképesztőbb vulkánkitörésről készített videója! Ezt látnod kell!

2016. november 12., szombat
Geoff Mackle és Bradley Ambrose lettek a világ legelső emberei, akik ennyire közel tudtak merészkedni egy vulkánhoz, mely épp kitörni készült. Olyan bámulatos és lélegzetelállító videót készítettek, hogy még neked is meleged lesz, ha végignézed a filmjüket!

Nem túlzás állítani, hogy a valaha készített leglátványosabb videót sikerült elkészítenie annak a két férfinek, akik a Marum vulkán közvetlen közelébe merészkedtek, amikor az kitört.

A Vanuatu közelében lévő Ambrym-szigeten elterülő vulkán nagyon veszélyes és előfordult már korábban, hogy emberéleteket is követelt.

A vulkánok igazi halálos szépségként élnek az emberek tudatában. A gyönyörű lávafolyások éppen olyannyira halálosak, mint amennyire szemkápráztatóak.

A láva tulajdonképpen a gőzöktől és gázoktól megszabadult magma. Kitörés során a hőmérséklete 700-1200 °C között mozog, és noha rendkívül viszkózus, nagy távolságokra eljut lávafolyások formájában.

Néha úgynevezett lávatavak is képesek létrejönni, ilyenkor a kalderát kitölti a folyékony láva, de nem tör ki. Ez nagyon ritka jelenség, és nem is tartósan fordul elő.

Geoff Mackle és Bradley Ambrose filmjén akár 30 méter magsara csapó lávafalak is láthatóak, és olyan közel voltak lépesek merészkedni a lávafolyamhoz, mint azelőtt még soha senki.

Szó szerint az életükkel játszottak, de szerintük megérte, mert egyrészt felejthetetlen élmény volt számukra, másrészt úgy érzik a kaland után, hogy valósággal újjászülettek.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség természet hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 22237

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet