A világ leghosszabb és egyben legmagasabb üveghídján még a legbátrabbaknak is tériszonya lenne

2016. november 18., péntek
A híd számos világrekordot tart, és üvegpadlózatán át a szemünk elé tárul a több száz méteres völgy riasztó mélysége.

A Zhangjiajie kanyon felett átívelő üveghídon a legbátrabbak is csak félve mernek végig lépkedni, mivel több száz méteren keresztül kell szembesülniük a riasztó mélységgel.

A tériszonyosok rémálmaként számon tartott különleges üvegaljzatú híg jelenleg több világrekordot is tart, többek között ez a világ legmagasabb és egyben leghosszabb üveghídja is.

A híd gigantikus méretekkel rendelkezik: 393 méter hosszú, és a talajtól 300 méterre „lebeg” a levegőben.

A híd az előzetes becslések szerint körülbelül 800 ember bír el biztonságosan. Ez nem azt jelenti, hogy 801 embernél már veszélyes rámenni, mert akár 900 embert is elbír, de a 800-as szám a hivatalosan megállapított ideális szám.

Ahogyan az már a rengeteg Youtube-on megosztott, hídról készült videón is látszik, iszonyatosan félelmetes látványt nyújt, ahogy az üvegpaneleken lépkedve szemünk elé tárul a mélység. Sok ember állítja, hogy annak ellenére, hogy nem tériszonyos, nehézségeket okozott neki végiglépkedni a 393 métert az elejéről a végéig.

Az ember akarva-akaratlanul is szembe próbál nézni félelmeivel, így sok tériszonnyal küzdő kalandor is végigpróbált már sétálni rajta. Több-kevesebb sikerrel.

A készítéskor sokan aggodalmuknak adtak hangot, mert féltek, hogy az üvegpanelek nem elég erősek, és mi van, ha megrepednek, eltörnek.

Az építkezést végző cég erre válaszul elhívta az embereket és a sajtót egy igazi látványos demonstrációra, amelynek keretében bárki szétverhette kalapáccsal az üveglapokat.

Elmagyarázták az embereknek, hogy sok réteg üvegből áll az üvegpanel, melynek, még ha a felső része meg is reped, vagy eltörik,a többi réteg stabilan tartja a panelt, így elképzelhetetlen, hogy az leszakadjon.

A demonstráció leglátványosabb részeként még egy autóval is áthajtottak a nagy tűrőképességű üvegpanelen, hogy az emberek megnyugodjanak.

A megnyitás után azonban egy rövid időre újra be kellett zárni, mert annyi ember rohamozta meg a hidat, hogy a biztonságuk érekében be kellett szüntetni a híd üzemeltetését, amit később természetesen újra megnyitottak, sokkal kontrolláltabb körülmények között.

technológia technika érdekes érdekesség rekord világrekord


Megtekintések száma: 40548

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet