A világ leghosszabb hajú embere

2016. november 9., szerda
A 60 éves hölgy elmondása szerint 18 éve nem vágott egy centit sem a hajából, mára pedig olyan hosszúra nőtt, hogy csak összetűzve tudja hordani. Szerinted hány centiméter hosszú a haja? A cikkből megtudhatod!

Ni Linmei csak nemrég lett világhírű, méghozzá nem is akármivel. Bődületes hosszú haja igazi rekordnak számít.

A Shanxi tartományban élő lassan 60 éves hölgy 1998 óta egyetlen centit sem vágatott a hajából, hagyta, hogy folyamatosan nőjön.

Eleinte nem is nagyon tűnt fel neki, hogy nagyon hosszú a haja, csak néhány év elteltével kezdték el megjegyezni az ismerősei, hogy átlagon felüli hosszúságú a frizurája.

De, hogy pontosan mekkora haja is van a nőnek? Hihetetlen, de kétszer olyan hosszú, mint amilyen magas. Azaz közel 3,3 méteres. Ni Linmei a hétköznapokban a haját befűzve, fölkötve hordja, mivel ez a hosszúság már akadályozza abban, hogy elvégezze a mindennapi teendőit.

Elmondása szerint semmi pénzért nem vágatna belőle, pláne úgy, hogy 18 évig megtartotta a jó szokáság, akkor most miért is változtatna rajta.

Bár a hölgy örül a hírnévnek, azt is elmondta, hogy rengeteg lemondással és munkával jár a haja. Napi 2 órát tölt azzal, hogy megmossa, majd megszárítja a haját.

Volt olyan is, hogy balesetbe keveredett a haja miatt, amikor egy liftbe akadt be hosszú hajzuhataga.

Jelenleg bár világszinten is a leghosszabb hajú emberek között van, nem ő a világrekorder. A hivatalos világrekordot egy Xie Qiuping nevű kínai hölgy tartja, aki 2004-ben állított rekordot 5 és fél méteres hajával.

Xie egy sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy 31 éven át növesztette a haját, mire elérte az öt és fél méteres világrekordot is jelentő hosszúságot.

hihetetlen hihetetlen emberek rekord világrekord


Megtekintések száma: 35498

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet