​A világ legmérgezőbb pókját találta meg a Tescóban vásárolt banánok között egy férfi

2020. július 12., vasárnap




Egy másik vásárló banánjához pedig póktojások tapadtak.

Két vásárló is azt állítja, hogy mérges pókot talált a Tescóban vásárolt banánok között - írja a Mirror. Az angol nő és férfi egymástól függetlenül vásárolt a hipermarket Costa Ricából származó gyümölcséből. Egyikük egy jókora pókot, a másik pedig póktojásokat talált a banánhoz csomagolva.

A kétgyerekes Geoff Greenwood egy kidderminsteri áruházból ment haza, és otthon fedezte fel a gyümölcshöz tapadt pókot. Azonnal értesítette az üzletláncot a történtekről, a Tesco pedig megtette a szükséges lépéseket.

Ráadásul az áruház haladéktalanul szakértőkhöz küldte a csomagolást az állattal együtt.

A szakemberek szerint az ijesztő rovar egy fiatal brazil vándorpók lehetett, melyet a lábának mintázata alapján lehet leginkább beazonosítani. A brazil vándorpók gyakori Costa Ricában, ráadásul előszeretettel bújik el a banánfákon. Ezt a vándorpókot a világ leghalálosabb mérgű pókjai között tartják számon: a csípésével véráramba kerülő méreganyag két órán belül végezhet áldozatával.

Egy másik szakértő szerint azonban nem kell ennyire megijedni: a képek alapján szerinte ez valamilyen teljesen ártalmatlan pókféle lehetett. A pókrajongó Tone Killick azzal indokolta véleményét, hogy a brazil vándorpók meglehetősen ritka, ráadásul az angolhoz hasonló éghajlaton csak rövid ideig képes életben maradni.

Az ugyancsak kétgyerekes Keeley Ballard pókot nem, cserébe rengeteg póktojást talált a banánhoz tapadva. A 27 éves nő megijedt, majd forró vízzel leöntötte a tojásokat, és csak ezután dobta szemétbe az egész csomagot.

A Tesco közleményben jelezte, hogy vizsgálják az eseteket, de addig is szigorú ellenőrzés után kerülhet csak ki a banán az áruházak polcaira.


Megtekintések száma: 46683





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet