A világ legnagyobb katasztrófája fog bekövetkezni hónapokon belül, mely egész Amerikát eltörölhetzi a térképről!

2018. május 22., kedd




Az atomfenyegetésnél is nagyobb veszély lebeg a fejünk felett, ami Európát is sötétségbe boríthatja.

A geológusok egyöntetűen kijelentették az elmúlt hónapokban, hogy egyre nő egy esetleges kitörés esélye a Yellowstone szupervulkánnál.

Ha ez bekövetkezik, olyan brutális pusztítás söpörne végig az amerikai kontinensen, amire még nem láttunk példát a modern történelemben.

A legutóbbi kitörés éppen olyan rég következett be, hogy már évezredek óta esedékes lenne egy újabb kitörés.

A Yellowstone területei számos helyen a kitörés előtti pillanatokat mutatják. A kaldera feletti régió kiemelkedett, a források, patakok savassá váltak, megnőzz a gejzírek aktivitása, és számtalan apró mikrorengés rázza meg a tájat lassan heti szinten.

Valami zajlik a föld mélyén, ami ha kitöréssel végződik, letarolja fél Amerikát.

A Yellowstone alatti magmakamra a mostani mérések alapján két és félszer nagyobb, mint azt előzőleg feltételezték. Magassága 2-15, hossza 90 , a szélessége pedig 30 km. 

A jelenlegi számítások szerint kb. 200-600 köbkilométer olvadt kőzet található benne.

A szupervulkán fogalmát a média találta ki.

A tudósok nyolc fokozatban határozzák meg az erősségét, ezt pedig a Vulkáni Explozivitási Indexszel (VEI) jelölik. A szupervulkán pedig a skálán a nyolcadik, vagyis a VEI8. A meghatározás szerint ezer vagy még több kilométernyi magmát, vulkáni hamut lövell ki kitörésekor.

A vulkáni tevékenység következtében felszabaduló kén-dioxid egyesülne a levegő páratartalmával.

A létrejövő kénsav miatt pedig így savas esők pusztítanának az egész Földön. Mivel a lebegő részecskék a sztratoszférából visszaverik a napsugarait az egész föld hirtelen lehűlne.

A fotoszintetizáló növények nap hiányában elsorvadnak, ez pedig az állatok és az ember tömeges halálához vezetne. A vulkáni hamu kb. 10 év alatt tűnne el a légkörből, emiatt több ismert faj is kihalna. 

A tudósok szerint a természet újra életre kelne, mint félmillió vagy 70 ezer évvel ezelőtt az indonéziai szupervulkán pusztítása után.

Akkor az emberi faj győztesen jött ki, de nem tudni, hogy a mai túlszaporodott és túlspecializált ember képes lenne-e minderre.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány érdekes hihetetlen kataklizma földrengések


Megtekintések száma: 28949





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet