A világ legpusztítóbb fegyverét szerelnék tankokra az USA hadseregében: világvége hadosztag készül?

2018. április 27., péntek
A harmadik világháború előkészítése állhat a folyamatos fegyverkezés mögött? Putyin már készen áll, Japán és Kína sem tétlenkedik.

A világ nagyhatalmai az elmúlt néhány évben, főleg aktívabban az elmúlt hónapokban hihetetlenül erős fegyverkezési versenybe kezdtek.

Ennek oka nemigazán volt kirajzolható, de ma már látszik: egy lehetséges atomháború kirobbanásától tart mindenki. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a fegyverkezési verseny győztese nyerheti majd a jövő nagy háborúját.

Ez a harmadik világháború konfliktusa, melyet mindenki próbál elkerülni - legalábbis ezt állítják - mégis afelé robog a világ, pont ezen szereplők jóvoltából.

Nemrég Putyin mutatta be a végítélet fegyverét, mely egy olyan nukleáris robbanófej, melyet tengeralattjáróról is lehet indítani, és amit az USA légvédelmének esélye sem lenne kivédeni.

Japán és Kína sem tétlenkedik, különleges, félautomatizált szerkezetekkel kísérleteznek, Dél-Koreában pedig a hírek szerint egy hatalmas, ember állta irányítható páncélozott robot prototípussal kísérleteznek.

az USA pedig most a világ legerősebb fegyverét, a railgun nevű ágyút próbálja tankokra szerelni.

Mindezt úgy, hogy az egyelőre hadihajókon kitesztelt szerkezet még egyelőre mindig kísérleti szakaszban van. 

A railgun projekt az amerikai fegyveres erők egyik legnagyobb pénznyelője, évek óta fejlesztik az elektromágneses fegyvert, hatalmas összegeket költöttek rá, és bár az ereje brutális, még mindig nem elég gyors ahhoz a működése, hogy éles helyzetben is bevethető legyen.

Ez jelentősen megnövelné a most rendelkezésre álló szárazföldi ágyúk hatótávolságát és pusztító erejét. Kérdés, hogy sikerül-e annyira lekicsinyíteni a fegyvert, hogy akár egy tankon is elférjen.

Nagyon sokan úgy vélik, hogy ez az egész készülődés és nagyon feszült fegyverkezési verseny okkal történik.

A harmadik világháború már tényleg a küszöbön lehet, sőt, talán a nagyhatalmak nem csak elővigyázatosságból töltik fel az óvóhelyeket élelemmel és más erőforrásokkal szerte a világon.

Ha ugyanis a nagy atomholokauszt beüt, nem lesz más menedék...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború atomháború


Megtekintések száma: 14620

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet