A világ legrégebben épült ősi temploma hátborzongató titkok rejt

2017. július 2., vasárnap




Egy ősi, halálos kultusz nyomai...

Alig 6 kilométerre Urfa városától létezik egy hely, mely egykoron szörnyű dolgok helyszíne lehetett.

Egy olyan ősi templom romjait találták itt meg néhány évtizede, mely alapjaiban változtatott meg rengeteg mindent. Többek között itt találták meg azt a kőoszlopot, melyen egy olyan faragás volt látható, ami egy ősi kataklizmára, egy aszteroida becsapódásra, egy azt követő globális özönvízre hívta fel a figyelmez.

A Göbekli Tepe ma is számtalan titkot és ármányt rejt, és nagyon sokan a földönkívüliekkel is kapcsolatba hozzák.

A Gobekli – vagy Göbekli – Tepe eredetile Krisztus előtt épülhetett, 9600 körül, egyesek szerint még ennél is régebbi lehet, nincs végleges, és pontos adat, ez kutatásonként némileg eltér.

Régebbi, mint a Stonehenge, méghozzá legalább 7.000 évvel. Ez az egyik legrégebbi valaha talált ősi templom rom. Sokak szerint a faragáson ábrázolt figura - a titokzatos oszlopon - valójában nem is egy emberi lény, hanem egy földönkívüli akkori ábrázolása.

A Göbekli Tepe azonban számos más sötét titok otthona is egyben. ugyanis hihetetlenül brutális szertartások helyszíne volt.

A gyakran sivatagi Stonehengeként is emlegetett hely az okkultizmus melegágya volt, és egyben egyik legelső ősi bölcsője.

Göbekli Tepe lehetett egy templom, vagy templom funkciót betöltő szent hely – például beavató hely, ahol a csillagok erejét idézték meg az ősmágusok. S mivel szakrálisnak tartották, ezért oda temetkezhettek az akkor ott élők.

Azonban nincsenek egyértelmű információk ara vonatkozóan, hogy kik is építhették, és élhettek utána a közelében.

A Nyers emberi erővel megközelítőleg 500 emberre lett volna szükség Göbekli Tepe egyetlen hatvantonnás oszlopának felállításához. Vajon egy önfenntartásáért küzdő közösséget ki tud rávenni arra, hogy egy ilyen szent helyet hozzon létre? Ez máig óriási rejtély a komplexummal kapcsolatban.

Az elemzések nem vetik el egy egykoron ott élt ősi okkult kultúra létét, mely hihetetlenül aktív vallási életet élt, és ehhez szolgálhatott eszközül a világ legrégebbi eddig felfedezett temploma.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek vallás történelem régészet okkultizmus


Megtekintések száma: 227874





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet