A világ legrejtélyesebb ősi komplexuma drónfelvételen

2017. február 12., vasárnap




Az Angkor Wat titokzatos falai több ezer év elteltével, még ma is állnak, és bár az idő már megrágta őket, még mindig lenyűgöző hangulatot árasztanak.

Az Angkor Wat - vagy Angkorvat - a világ legősibb, és legjelentősebb templom együttese. Rengeteg pletyka, és elmélet kering arról, hogy kik, és mikor építhették, és hogy mi célból.

Az épületkomplexumot eredetileg 50.000 munkás építette, és legalább 5000 szobrász vett részt az utómunkálatokban, melyet eredetileg II. Szurjavarman király uralkodása alatt kezdték meg.

A templom Kambodzsa jelképévé vált – megjelenik a nemzeti zászlón és címeren, és ez az ország fő turistalátványossága.

Csodálatos hely, melyet életében legalább egyszer érdemes meglátogatnia az embernek, és felírnia saját személyes kis bakancslistájára.

A csodálatos gonddal épített és díszített templom II. Szurjavarman halála után hamar romlásnak indult: mind a természet, mind az emberi rombolás nyomait megtalálhatjuk rajta.

Ennek ellenére még ma is számtalan rejtély ismert vele kapcsolatban. Egyesek szerint idegeneknek épített ősi templom volt, mások szerint itt élt egy rejtélyes civilizáció, mely végül az égből érkezett istenekkel együtt az űrbe távozott.

Egyes legendák pedig Angkor Wat vidékein, és falai között elrejtett kincsekről számolnak be.

Hogy ezekből mi igaz, azt nem tudni, mindenesetre a helynek adnak egyfajta varázst, egy kalandos bájt.

Ha tetszett, és te is szívesen ellátogatnál Angor Wat csodálatos falai közé, akkor OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen video rejtélyek érdekesség hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 149319





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet