A világ legveszélyesebb függőhídjai

2017. február 24., péntek




Hidak, melyeken biztosan nem kelnél át soha!

Függőhidakon átkelni sosem volt egy igazi életbiztosítás. Bármikor elengedhet a függesztés, leszakadhat alattunk egy cölöp, és a mélységbe zuhanhatunk.

Arról nem is beszélve, hogy a tériszony nevű szörnnyel is meg kell küzdenünk, miközben halljuk a deszkák ijesztően jajgató nyikorgását, a kötelek feszülését.

A világ legdurvább függőhídjait vesszük most sorra néhány szóban, érdemes lesz megnézned! Azt viszont erősen ajánljuk, hogy soha ne menj rajtuk végig, mert nem biztos, hogy visszatérsz kalandodból.

Létezik egy híd Pakisztán északi részén, amin aligha lehet átkelni. Egy gyors sodrású folyó felett ível át, és nem túl hosszú, de az ember úgy érzi, lehetetlen rajta az átjutás.

A helyiek és környéken élők szerint nagyon gyakran esnek itt áldozatul emberek, többnyire turisták, kalandorok. De az is előfordul, hogy a tapasztaltabbnak számító helyiek közül is sokan elbízzák magukat, és alábecsülik a hidat.

A Kakum Nemzeti Parkban található egy nagyon magasan lévő függőhíd, mely valami elképesztő kilátást nyújt Afrikára, már ha éppen rá mer merészkedni az ember.

A híd maga több hatalmas fának a tetejét köti össze, és bár stabilnak tűnik, sokak szerint nagyon veszélyes, mert bármikor elpattanhatnak a tartókötelek.

A Vitim folyó hídja Oroszországban sem éppen egy kifejezetten bizalomgerjesztő látvány, de itt legalább nem a magasban van az ember. Az ódon deszkákból összehordott hídszerű valami nagyon instabil.

Bármelyik pillanatban széthullhatna az egész, és ha egy erős sodrás, vagy egy hatalmas árhullám éri majd el egyszer a jövőben, akkor kártyavárként dől majd össze.

Costa Rica paradicsomi tájairól, és trópusi hangulatáról híres, azonban van egy olyan látványossága, ami nem éppen turistavonzó.

A Quepos-híd jelentése nem más, mint a "halál hídja". Az elnevezés nem véletlen, ugyanis különféle történetek szerint sokan haltak már meg a hídon, vagy a hídról lezuhanva. Ráadásul maga a híd is olyan állapotban van, mintha bármikor összedőlhetne. Ennek ellenére hatalmas súlyú járművekkel haladnak át rajta nap, mint nap. Azóta a híd össze is dőlt végül.

A Puente de Ojuela híd Mexikóban található., ráadásul egy szellemváros részeként is funkcionál. Így még titokzatosabb, még hátborzongatóbb az egész.

A hidat egyébként ugyanazok az építészek tervezték annak idején, mint a Brooklyn-hidat. Első ránézésre nem valami bizalomgerjesztő, bár állítólag stabil. De vajon tényleg az?

érdekes ijesztő durva érekesség


Megtekintések száma: 126880





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet