​A világ végére akartak eljutni a laposföld-hívők, de eltévedtek, majd karanténba kerültek

2020. szeptember 17., csütörtök




Nem jött össze az elmélet bizonyítása, pedig nagyon igyekeztek...

Vannak, akik nemcsak elméletben gondolják, hogy a Föld lapos, hanem saját szemükkel is meg akarják tapasztalni.

Így volt ezzel egy velencei házaspár is.

Először azt gondolták, hogy elhajóznak egészen addig a nagy jégfalig, amely hitük szerint körülveszi a Földet, de aztán az asszony úgy gondolta, hogy az idei év nem a legalkalmasabb egy ilyen túrára.

Úgy tudták viszont, hogy a világ vége valahol a Szícilia és Észak-Afrika közötti, az utóbbi években az illegális bevándorlók révén gyakran a hírekben szereplő Lampedusa sziget körül van.

Így aztán eladták a kocsijukat, az árából csónakot vettek.

Azt tervezték, hogy az észak-szicíliai Termini Imereséből hajóznak az onnan délre fekvő Lampedusára. Sajátos módon a tájékozódáshoz iránytűt használtak, amelynek működése köztudottan a Föld gömbölyűségén alapul. Ennek ellenére eltévedtek és végül északi irányba mentek és Ustica szigetén kötöttek ki – írta az Indy100

Megpróbáltatásaiknak azonban ezzel még nem volt vége.

Usticán egy orvos fogadta, majd egyből karanténba helyezte őket. Kétszer is megpróbáltak megszökni, de végül megadták magukat sorsuknak és a vesztegzárnak, majd szomorúan hazautaztak egy komppal.

Így tehát nem tudták bebizonyítani, hogy a Föld lapos, de valószínűleg sem őket, sem a hasonlóan gondolkodókat ez a kudarc nem fogja eltántorítani napjaink egyik legnépszerűbb összeesküvés-elméletétől.


Megtekintések száma: 143995





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet