A világgazdaság már nincs messze a teljes összeomlástól: egyre több elemző aggódik az elkövetkező 5-10 év miatt!

2018. január 9., kedd




Ha bedől a gazdaság, minden eddiginél nagyobb válság söpör végig a glóbuszon. Lesznek országok, melyek teljes csődöt jelentenek majd.

Egyre inkább fenyegeti a fogyasztói társadalom egyre növekvő igényeire alapuló gazdaságot egy jövőbeli összeomlás.

Ez az összeomlás ráadásul nincs is túl messze. A bankok mohósága, az egyre hízó hitelek, és a hitelkibocsátó intézete kapzsisága mind oda fog vezetni, hogy a rendszer önmagába roskad össze.

Ez pedig rengeteg amúgy is a szegénység szélén táncoló országot nyírhat majd ki.

Mindemellett lesz számos olyan ország, melyet olyan szinten destabilizálni fog a pénzügyi armageddon, hogy teljesen átrendeződhetnek a politikai viszonyrendszerek is.

Trump egy hosszú hanyatlás közepette került hatalomra, amit valószínűleg egy fokozottabb lejtmenet követ majd hamarosan. Amerika adóssága hatalmas, nem véletlen, hogy az USA mindent próbál elkövetni, hogy csökkentse ezt, és megtartsa az előnyét Kínával szemben.

Az állam mindig is egy pénznyelő volt és az is marad. Minél nagyobb a kormánygépezet, annál fokozottabb a pénznyelés. Egy ilyen rendszer alkalmatlan arra, hogy megállítson egy stagnáló, inflálódó tendenciát.

Sokan beszélnek arról, hogy a Trump által tervezett infrastruktúra beruházások milyen sok munkahelyet teremtenek majd, ami kísértetiesen hasonlít a Nagy Gazdasági Világválság idejére jellemző kétségbeesett hangulatra, illetve Herbert Hoovernek a gazdaság élénkítésére irányult igyekezetére különféle közmunkaprogramok által.

Haruhiko Kuroda jegybankelnök mondja azt a Nikkei Asian Review szerint, hogy konzervatívabb monetáris politikára lenne szükség, mert különben a 2008-ashoz hasonló, újabb válság szakadhat a világra.

Az alacsony kamatok eredményeképpen ugyanis jelentősen csökkentek a pénzintézetek bevételei, romlott a jövedelmezőségük, és ha ez tovább folytatódik, vagy akár csak marad a mostani alacsony szinten, annak több súlyos következménye is lehet.

Van 3 nagy előjel, mely arra utal, hogy nagyon komoly a baj pénzügyi fronton:

Az egyik, hogy 3000 milliárd dollárnyi nem fizetnek jelenleg az adósok, az előző válságot az Egyesült Államok 1000 milliárd dolláros nem teljesítő hitelállománya okozta.

Az európai bankok nem teljesítő hitelállománya már 1300 milliárd dollár, 400 milliárd ebből Olaszországban van.

Valamint az IMF becslése szerint Kínában körülbelül 1300 milliárd dollárnyi hitelt nem tudnak fizetni, de vannak olyan becslések, amelyek ezt a számot sokkal magasabbra teszik.

A világ gyenge gazdasági növekedése is ront a helyzeten, miközben a dezinfláció és a defláció miatt a cégek egyre nehezebben tudják kifizetni, amivel tartoznak. Sok európai cég szenved attól, hogy nem tud a globális piacon versenyezni.

A pénzügyi armageddon a nagy és neves közgazdászok és brókerek szerint is közel van, és nem az a kérdés, hogy be fog-e következni, hanem az, hogy MIKOR...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekeség gazdaság kataklizma összeomlás pénzügyi összeomlás világválság


Megtekintések száma: 46210





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet