​A WHO fontos dolgot jelentett be a koronavírusról: mindenki élete megváltozik!

2022. szeptember 15., csütörtök
Egy korszak zárulhat le és jöne gy újabb, mindenki készüljön!

Nem szabad azonban lazítani, a mostanra rendelkezésre álló oltóanyagokkal és a vírusellenes gyógyszerekkel fegyelmezetten le kell győzni a vírust.

A világ sosem volt jobb helyzetben, hogy véget vessen a koronavírus-járványnak, jelentette ki szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz virtuális sajtókonferenciáján egyben felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ne hagyjon fel a világszerte több mint hatmillió halálos áldozatot követelő vírus elleni küzdelemmel, írja az MTI.

„Még nem tartunk ott. De a végét már látni” – fogalmazott az etióp politikus. Az ENSZ szakosított szervezete a múlt héten jelentette, hogy a halálozási adatok 2020 március óta nem tapasztalt alacsony szinten vannak.

Aki maratont fut, az nem áll le a célvonalat meglátva. Hanem gyorsabban kezd futni, minden maradék erejét beleadva. És így teszünk mi is

– mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. „Mindannyian látjuk a célvonalat és győzelemre állunk, de ez volna a legrosszabb pillanat, hogy megtorpanjunk. Ha nem ragadjuk meg ezt a lehetőséget, több vírusvariánst, több halálesetet, több zavart és több bizonytalanságot kockáztatunk” – figyelmeztetett főigazgató.

Maria van Kerkhove, a WHO járványügyi szakértője szerint a szervezet továbbra is számít a koronavírus-járvány hullámaira, de a világnak most az oltóanyagokkal és a vírusellenes gyógyszerekkel olyan eszközök vannak a kezében, amelyekkel meg lehet előzni a súlyos megbetegedéseket.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz beszélt arról is, hogy a majomhimlős megbetegedések száma is csökken, mindemellett további erőfeszítéseket kért az államoktól a kór terjedésének megfékezésére: „Mint a Covid-19 esetében, nem most van a pihenés ideje, és nem válhatunk óvatlanná.”


Megtekintések száma: 4271

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet