A WHO óvatosságra inte az ibuprofén miatt: kapcsolat a koronavírus és az ubuprofén között

2020. március 18., szerda
InfóstartA WHO is megszólalt az ibuprofén tartalmú gyógyszerek és a koronavírus esetleges összefüggése kapcsán.

Nem javasolja az ibuprofént tartalmazó gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedését a koronavírusos tünetekre Christian Lindmeier, az Egészségügyi Világszervezet szóvivője, 

miközben hangsúlyozta, még ki kell vizsgálni, hogy van-e kapcsolat a gyógyszer és a betegek állapotának súlyosbodása közt 

- írta a Euronews.

Korábban Franciaországból érkeztek olyan információk, hogy fiatalok, akikről később kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttek, lázcsillapításra ilyen szert vettek be, és súlyosbodott az állapotuk. 

Olivier Véran francia egészségügyi miniszter az ibuprofén és kortizon tartalmú gyulladáscsökkentők használatának kerülését javasolta.

Azt javasolták, lázra paracetamol hatóanyagú szert használjanak a betegek.

Egyelőre nincs bizonyíték a Covid-19-fertőzés és az ibuprofén közti kapcsolatra (kutatók már vizsgálják az esetleges összefüggéseket), ahogy azt sem lehet tudni, hogy kisebb mennyiségre is igaz-e az állítás, vagy csak ha túl sokat szed be valaki. 

A WHO elővigyázatosságból ajánlja e hatóanyag elkerülését.

A WHO szóvivője is azt tanácsolja a magukon koronavírus tüneteit észlelőkön, hogy ne próbálják magukat egyedül meggyógyítani, és inkább vegyenek be paracetamolt a lázra és fájdalomra, hacsak az orvosuk mást nem tanácsol.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: https://infostart.hu/tudomany/2020/03/18/koronavirus-ovatossagra-intenek-az-ibuprofen-miatt


Megtekintések száma: 34545

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet