A Winchester-ház vérfagyasztó legendája: a kúria, amit soha nem fejeztek be, és sokak szerint egy valódi paranormális átjáró

2018. július 14., szombat




1884-ben Sarah Winchester San Jose-ban vásárolt egy hatalmas tanyát, amin egy óriási házat húzott fel. A házat soha életében nem fejezte be, mindig újabb és újabb szobákat és helyiségeket épített hozzá egy a családját sújtó átok miatt.

A benne található 40 lépcsőház némelyike nem vezet sehová, a 467 ajtó között van, amelyik falra, a szabadba, vagy az alatta lévő szintre nyílik. A Winchester-ház legendájának nyomában!

Ha léteznek kísértetiesen bizarr átkok és legendák, akkor a Winchester-ház története minden bizonnyal toplistás.

A még ma is egyben álló komplexum félelmetesen nagy, és szinte el lehet veszni labirintusszerű folyosóin, és szobáiban. Éjszakánként pedig különös lelkek kísértenek a falak között…

Még mielőtt a Winchester-ház megépült, a néhai alkotó különös dolgokon ment keresztül életében. Sarah Winchester nem volt más, mint Oliver Winchester felesége. A férfi volt az, akiről ennek idején elnevezték a vadnyugat leghíresebb ismétlő puskáit, mivel ő találta fel őket.

Az élet szép volt, és a házasságuk is boldog, azonban egyszer Bostonban járva egy jósnőnél voltak, aki borzalmas dolgokat mondott a feleségnek.

Azt jövendölte, hogy kísérteni fogják azoknak a holtaknak a szellemei, akik a férje által feltalált fegyvertől haltak nem természetes halált.

Vagyis minden Winchester puska által kiontott emberi lény szelleme rajtuk fog maradni. Az erősen babonás és vallásos nő ettől nagyon megijedt, és megoldásért fohászkodott a médiumnak.

A médium azt mondta, hogy van egy megoldás, amivel semmissé teheti, legalábbis semlegesítheti egy időre az átkot: ha vásárol egy házat és azt folyamatosan tovább építi, egészen élete végéig.

A nő nem habozott. 1884-ben San Jose-ban vásárolt egy viszonylag lelakott tanyát, ahol egy kisebb házat húzott fel. Folyamatosan ott kavarogtak a médium szavai a fejében, a szellemekről, és az átokról

Éppen ezért amint elkészült a ház, azonnal tovább kezdte építeni. mindig talált valamit, amivel foglalkozhat.

Hol festegette, hol új ablakokat tett rá, de a legtöbbször új szobákkal, folyosókkal bővítette az egyre csak hízó komplexumot.

Sara Winchester az utolsó éveiben már csak árnyéka volt önmagának a rengeteg építkezés, a munka kivette minden erejét.

Többször állította, hogy annak ellenére, hogy folyamatosan bővítette a házat időnként találkozott szellemekkel éjszaka a folyosókon, sőt, olyan is előfordult, hogy ezek a túlvilági lények próbáltak vele szóba elegyedni.

A nő 1922-ben halt meg, ettől kezdve nem toldottak hozzá új szobákat, és a Winchester ház folyamatos növekedése megállt.

Azonban a hátrahagyott örökség egyszerre bámulatos és hátborzongató.

A Winchester ház, mint mondtuk, még ma is áll, és igen impozáns adatokkal rendelkezik. 161 szoba van benne, egy igazi kastély vált belőle ezáltal.

A benne található 40 lépcsőház némelyike nem vezet sehová, a 467 ajtó között van, amelyik falra, a szabadba, vagy az alatta lévő szintre nyílik.

A ház egyébként megelőzte korát, számos olyan újdonság és építészeti elem található benne, amit jóval később kezdtek csak alkalmazni.

Az egészben az a legbizarrabb, hogy a szobák némelyike tényleg rendkívül bizarr módon van kialakítva. Vannak olyan lépcsők, melyek a mennyezetbe vezetik tovább az embert, és akadnak alig fél méter széles, koromsötét folyosók is.

Annyira nehéz bejárni a labirintusszerű felépítése miatt, hogy remekül jelzi az a nem régi hír, miszerint újabb titkos szobára bukkantak az épületben, melyben korábban nem jártak.

Időnként kísérteties hangokat lehet hallani a ház belsejéből, amit sokan szellemek jelenlétének tudnak be.

Nem egyszer járt már a helyszínen több paranormális kutatócsoport, akik szinte minden alkalommal tapasztaltak valami szokatlant, mely nem megmagyarázható észérvekkel.

Mások viszont úgy vélik, hogy a régi, romos épületben fújó szél jajgató hangját vélik sokan túlviláginak.

A Winchester ház ennek ellenére még bámulatos, és titokzatos hely, ahová bárki is látogat el, garantáltan feláll a hátán a szőr.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál szellemek rejtély rejtélyek bizarr kísértetházak


Megtekintések száma: 39793





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet