Afrika mélyén rejtélyes folyamatok mennek végbe, ami globális katasztrófához vezethet

2018. március 12., hétfő




Nincs rendben a Föld mágneses mezeje: drasztikus változásokat mértek a kutatók, hirtelen gyengülni kezdett.

Legutóbb 780 ezer éve következett be a nagy pólusváltási folyamat, és a Földünk életében már fetehetően többször is lezajlott.

Ezt azért fontos megemlíteni, mert ez a láthatatlan védőpajzs védi meg lényegében az életet itt a Földön a Napunk és a kozmosz gyilkos sugaraitól.

Eddig túlélték a fejlett és egyszerű életformák, hiszen mi is itt vagyunk, azonban megfigyelhető, hogy a tömeges fajkihalások nagy része mindig a pólusváltások időszakára esett.

Vagyis ha újra bekövetkezik egy ilyen - márpedig már esedékes lenne - akkor az emberi faj maga is veszélybe kerülhet.

Találtak egy foltot a Földön, ahol ez az éltető mágneses mező rendkívül gyenge.

A tudósokat leginkább érdeklő régió a Dél-atlanti Anomália nevet viseli. Ez egy nagy kiterjedésű „folt", amely Chilétől egészen Zimbabwéig húzódik. 

Már egy ideje tudjuk, hogy a mágneses mező változik, azt viszont nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy merre, és milyen gyorsan, de a friss eredmények azt mutatják, hogy rohamos tempóban csökken a Földünk mágneses pajzsának ereje.

A Dél-atlanti Anomália pozícióját nem a vakszerencse határozta meg.

Egyre erősebb bizonyítékaik vannak a kutatóknak arról, hogy valami szokatlan dolog történik Afrika mélyén, a mag és a földköpeny határán, ez pedig hatással van a globális mágneses mezőre is.

A mágnese mező gyengülése, és a mérhetően egyre közelgő, vagy sokak szerint már zajló pólusváltás egyértelműen összefügg.

A friss tanulmány írja, a hagyományos vélekedés szerint a póluscsere elindítása a maghoz köthető.

A pólusváltás folyamata több ezer, vagy több százezer évet ölel fel, azonban vannak elméletek, mely szerint bizonyos esetekben ez jelentősen felgyorsulhat, és akár néhány évtized alatt drasztikusan csökkenhet a mágneses mező.

A Föld felszínén brutális folyamatok zajlanának le: hatalmas fölrengések, cunamik söpörnének végig, valamint hihetetlen erejű vulkánkitörések pusztítanának sok-sok évtizeden, évezreden át.

Egy ilyen világhoz kellene majd alkalmazkodnia a jövőbeli emberiségnek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen bizarr föld pólusváltás mágneses mező


Megtekintések száma: 53768





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet