Ahol a semmiből bukkant fel több tucat holttest: a burundi gyilkos tó

2017. március 28., kedd
A Burundi és Ruanda határán található tóban néhány éve holttestek tucatjai bukkantak fel váratlanul, de senki sem tudta, honnan érkeztek.

Korábban még nemzetközi nyomozást is szorgalmaztak annak a titokzatos ügynek a kapcsán, melynek során egy tóban rengeteg halott emberi tetem tűnt fel.

Ez még önmagában nem is lenne nagy szám, hiszen bármi történhetett, azonban az ügy rejtélyes pikantériáját az adta, hogy nem derült ki, hogy ezek a testek honnan kerültek elő, és kik lehettek. Mintha csak egyszerűen fölemelkedtek volna a burundiban található Rweru-tó legmélyéről.

Fontos tudni, hogy a tóba egy ponton beletorkollott a Kagera folyó, ez majd később még fontos lesz.

Négy műanyag zsákba csomagolt holttestet fogtak ki és a már oszladozó emberi maradványokat, egészségügyi megfontolásokból azonnal eltemették Burundiban. A hírek szerint később még több testet találtak, szintén hasonló állapotban, hasonló körülmények között. Ezeket is Burundiban vitték, majd elhantolták őket.

Igen ám, de a dolog nem volt ilyen egyszerű, ugyanis nem sokkal később ezeket a maradványokat megpróbálták kiásni, és elszállítani ismeretlenek. Vagyis ezek a valakik tudtak a testek létezéséről, és közük is lehetett hozzájuk.

A ruandai hatóságok csak később számoltak be róla, hogy a Kagera folyóban is láttak testeket sodródni, amik talán ugyanazok lehettek, mint a Rweru-tóban megtalált testek.

Azonban nem derült ki ennél több, és rejtély maradt, hogy kik teste is volt a tóban, és miért, valamint azokról sem lehetett tudni semmit, akik megpróbálták elrabolni a testeket.

Természetesen a nemzetközi sajtó figyelmét felkeltették a dolgok, és rengeteg újságíró jelent meg a helyszínen kérdezősködni.

Azonban a hatóságok titokzatos módon mindenkit hallgatásra utasítottak és eltanácsolták az újságírókat, mondván az ügyben a két ország hatóságai vizsgálódnak.

A két helyszín egymásra mutogatott az ügyben, és míg a burundiak azt állították, hogy Ruandában kerültek bele a testek a Kagera folyóba, majd onnan a tóba, addig a ruandaiak éppen az ellenkezőjét mondták.

A megtalált testekkel senki sem tudott elszámolni, ráadásul az sem derült ki soha, hogy kik lehettek a tetemrablók, és miért volt nekik ennyire fontos az a néhány holttest.

Ami még hátborzongatóbb, hogy az környék hatóságai azt is közölték, hogy a holttestek felfedezése előtti időszakban egyetlen eltűnést sem jelentettek a hatóságoknak. vagyis ez a morbid rejtély még mindig megválaszolatlan, és talán az is maradhat örökre, hacsak nem történik áttörés a nyomozásban, vagy meg nm szólal valaki, aki tudja, hogy mi is történt valójában azon a végzetes augusztusi estén...

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek bizarr durva rektély


Megtekintések száma: 37969

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet