“Akinek a szíve és az esze is a helyén van...” - Morvai Krisztina felszólalása az Európai Parlamentben

2017. december 21., csütörtök
Bárcsak több ilyen érző szívű és szakmájához értő szakember lenne az EU-ban...

Morvai Krisztina egy igazi kincs!

Egy olyan különleges, nagyon tehetséges és karakán véleményekkel rendelkező európai parlamenti képviselő, aki nem fél kimondani az igazat, még akkor sem, ha sokszor ezzel a hatalmasságok érdekeit sérti.

Most is őszintén beszélt az EU egyik plenáris ülésén, melyek a járványokkal kapcsolatban rendeztek meg.

Moravai Krisztina kifejtette véleményét ez ügyben is.

"Azok az emberek fogják megváltoztatni a világot, akiknek a szívük és az eszük is a helyén van!" -

Szerint bármilyen meglepő, még a Juncker-vezette Európai Bizottságban is talált olyan emberre, akire az előbbi leírás ráillik.

Az illető Vytenis Andriukaitis biztos, aki az európai bürokráciában szokatlan emberségről és szaktudásról tett tanúbizonyságot. Morvai Krisztina egy 18 éves fiú halálát okozó agyhártyagyulladással kapcsolatban kereste meg (utalva a további hasonló tragédiákra Magyarországon), tanácsát kérve a védőoltások szükségességére vonatkozóan.

Mint Morvai utalt rá: a litván származású, orvos végzettségű biztos az Európai Unióban szokatlan szakszerűséggel és emberséggel válaszolt a kérdésre és a levélre, továbbá hiteles állítása szerint a magyar hatóságokkal is felvette a kapcsolatot a témában.

Bízva abban, hogy az agyhártyagyulladással szembeni védőoltás is kötelezővé válik a magyar gyermekek számára, Morvai 'igen'-nel szavazott a tbc, hepatitis C, és HIV-fertőzéssel kapcsolatos határozottabb európai fellépésről szóló jelentésre.

Rámutatott: ha ilyen ember lesz felelős a Bizottság részéről a megrázó halálos betegségekkel és járványokkal szembeni fellépés szakszerűbbé tételéért, akkor nyugodt szívvel nyom 'igen' gombot.

Bárcsak több ilyen érző szívű és szakmájához értő szakember lenne az EU-ban...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség európa politika


Megtekintések száma: 14423

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet