Akkor kell tartanunk a halálozások számának növekedésétől, amikor majd stagnál a gépen lévők száma

2021. április 1., csütörtök




Fontos információk a halálozások margójára...

Lakosságarányosan Magyarországon halnak meg naponta a legtöbben koronavírus-fertőzésben. Bár több szakértő szerint ebben a megkésett korlátozó intézkedések is szerepet játszanak, az emberek felelőtlensége, rossz egészségi állapota és a forráshiányos egészségügyi ellátórendszer legalább ennyire ludas, miközben az egészségügyi dolgozók erőn felül küzdenek a betegek életéért.

Az egészségügy, amiből hosszú, hosszú évek óta vonják ki a forrásokat, hiába küzd, képtelen megbirkózni ekkora terheléssel legyőzni egy ekkora támadást” 

- ezekkel a szavakkal kommentálta a hvg.hu-nak Dr. Balkányi László, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ volt tudásmenedzsere azt a szomorú hírt, hogy a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint az előző nap 302 ember hunyt el koronavírusban Magyarországon (csütörtökre 258 ember hunyt el), ezzel pedig lakosságarányosan rekorder lett az ország a halálozásban. 

“A halálozások számának növekedése kettő-öt héttel követi a járvány esetszámait. Nem lennék meglepődve, ha még emelkedne ez a szám, de ezt senki nem tudja megjósolni”

- mondta Balkányi.

De vajon mi vezetett idáig? Megelőzhető lett volna, vagy eleve kódolva volt a rendszerben? Noha látszólag egyszerű lenne egyetlen bűnbakot találni, a helyzet korántsem ennyire egyszerű: 

Olyan okok állnak a jelenség hátterében, amelyek részben összeadódnak, részben egymást erősítve hatnak. 

Megkérdeztük az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, hogy szerintük minek tudható be a harmadik hullámban tapasztalható halálozás, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.


Megtekintések száma: 3989





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet