Al Gore végső figyelmeztetése a vilgának: Ez nemzedékünk élet-halál harca!

2019. október 6., vasárnap
Ez lesz az emberiség Pearl Harborja: a Nobel-békedíjas amerikai ex-elnök megrázó igazságbeszéde a minket fenyegető vészről.

Thermopülai, Trafalgar, Pearl Harborh, 9/11...

Al Gore szerint az a közös bennük, hogy ezek mind olyan reménytelen és nagy csaták voltak, melyek során az emberek majdnem véglegesen elveszették a reményt a győzelemhez.

Éppen ilyennek érzi most a nemzedékünk nagy élet-halál harcát, melyet a globális felmelegedés és a klímaváltozás ellen vívunk.

Al Gore egy cikkében értekezett arról, hogy milyen borzalmas felelősség nyomja a mi generációnk vállát, és hogy milyen földi poklot hagyhatunk magunk után hátra gyermekeinknek, unokáinknak, ha nem nyerünk meg ezt a csatát.

„Egyre pusztítóbb, 5-ös erősségű hurrikánok alakulnak ki, szörnyű tüzek égnek, hatalmas mennyiségben olvad a jég az Antarktiszon és Grönlandon, az egyre gyorsuló tengerszint-emelkedés már most fenyegeti az alacsonyan fekvő városokat és a szigetországokat."

- jegyezte meg.Azt is elmondta, hogy soha nem látott ütemben terjednek az egykor egzotikus országokra korlátozódó trópusi betegségek, és ez világszerte közegészségügyi problémát fog okozni.

Emellett pusztulóban vannak az óceánok és a teljes élővilág, ami a tápláléklánc megbomlását is előidézheti.

A Földnek bizonyos értelemben csak évei vannak hátra, a mi generációnknak pedig azonnal cselekednie kell.

Mozgósításra van szüksége az egész világnak, de ehhez el kell hinnünk, hogy a csatát megnyerhetjük” – írja Gore.

ha nem így teszünk, akkor egy kiüresített poklot hagyunk a gyermekeinkre, unokáinkra. Talán nem véletlen az sem, hogy a modern nyugati világ már nem akar annyi gyermeket a világra hozni.

A vészjósló jövő árnyai ugyanis a tudatalattijukra is rátelepedtek, egyszerűen senki sem akar az eljövendő borzalmas világra gyermeket hagyni.

„Ahhoz, hogy szembeszálljuk a klímaválsággal, szembe kell szállnunk a demokrácia válságával is”

– hangsúlyozza Al Gore, méltatva azokat a fiatalokat Greta Thunbergtől a Zero Hour mozgalomig, amelyek ihletet adnak a világnak a klímaváltozás elleni küzdelemben.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Titokterminál.com

tudomány világvége


Megtekintések száma: 10681

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet