Allergia vagy koronavírus? Így tudod megkülönböztetni! - fontos tudnod róla!

2020. március 25., szerda




Közeledik az allergiaszezon, ezzel együtt pedig a folyó orr, a viszkető, vörösödő szemek, és a tüsszögés – utóbbi most különösen feltűnik, hiszen a COVID-19 világjárvány sűrűjében vagyunk. 

A koronavírusos fertőzés tüneteiről már korábban is írtunk, most pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adott ki egy új jelentést arról, hogy ezek között nagyon ritkán szerepel a tüsszögés

– írja a Science Alert.

A kutatás kínai adatok alapján készült, egyelőre még mindig csak ott van elég vizsgálható, rendesen dokumentált beteg ahhoz, hogy megbízható tudományos kutatásokat lehessen végezni.

A szakértők 56000 beteg tüneteit elemezve rájöttek, hogy csak 4,8 százalékban tüsszögtek az egyéb tüneteik mellett.

A korábban emlegetett tünetek tartották magukat: 

lázat a megbetegedettek 87,9 százaléka jelentett, 67,7 százalékuknak száraz köhögése volt, 38,1 százalékuk pedig fáradtnak érezte magát.

Ennek ellenére a tüsszögés még mindig kockázatot rejt abból a szempontból, hogy terjesztheti a koronavírust, ha a tüsszögő elkapta a kórokozót. A betegség egy jó részben még mindig nem jár tünetekkel, vagy olyan enyhékkel, hogy észre sem vesszük, ha megfertőződünk, ez

egy allergiával párosulva igazi fertőzőgépezetet csinálhat belőlünk.

Az allergiásoknak ajánlott, hogy ebben az időszakban maszkot hordjanak, ha kilépnek a házból, hogy megakadályozzák az esetleges továbbfertőzést.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 25142





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet