​Álmában meghalt egy 9 éves koronavírusos texasi kislány, pedig csak enyhe tünetei voltak

2021. február 10., szerda
Semmilyen ismert alapbetegsége nem volt, a halála előtti estén úgy tűnt, hogy már javul az állapota.

Már úgy tűnt, hogy javul a 9 éves Makenzie Gongora állapota, akiről három nappal a halála előtt derült ki, hogy elkapta a koronavírust, írja a Mirror. Pedig a kislánynak kifejezetten enyhe tünetei voltak: hányt, valamint fejfájásra és fáradtságra panaszkodott utolsó estéjén.

Az egyébként makkegészséges kislánynak semmilyen ismert alapbetegsége nem volt, szinte egyik napról a másikra terítette le a koronavírus. Még január 29-én derült ki róla, hogy megfertőződött, majd három nappal később, éppen az apukája születésnapján halt meg Makenzie. A kislány február 1-jén este még úgy feküdt le, hogy néhány enyhe tüneten kívül semmi komolyabb baja nem volt, majd néhány órával később, kora reggel elhunyt.

Az orvosok azt tanácsolták a beteg kislány anyukájának, hogy folyamatosan mérje a lázát, és tegyenek meg otthon mindent a gyerek kényelme érdekében. Makenzie a legtöbb koronavírusoshoz hasonlóan hullámzóan élte meg a betegséget: az egyik nap még jobban volt, majd a következő nap rosszabbul, mint valaha.

Az aggódó anya éppen ezért ment be a gyerek szobájába a hajnali órákban, hogy megnézze, milyen állapotban van a kislány. Ekkor fedezte fel, hogy Makenzie már nem lélegzik.

A holttestet Dallasba szállították további kivizsgálásra, de még nem erősítették meg hivatalosan, hogy a halál oka a koronavírus.

Ugyanakkor a szülők elmondták, hogy a gyereknek semmilyen légzőszervi betegsége nem volt, és ezen kívül sem derült ki róla, hogy krónikus betegségben szenvedne.

A kislány halála óta a testvéréről és édesapjáról is kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Éppen ezért Makenzie temetése egyelőre csúszik, mert az egész család karanténban van.


Megtekintések száma: 3031

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet