Álmok és túlvilág: álomba merüléskor a tudat olyan mélyre süllyed, hogy képes elhagyni a testet?

2018. február 26., hétfő
Egyes kutatások felvetik a lehetőségét annak, hogy a halál gyakorlatilag a tudat nagyon mély „álma”.

Az álmok során az emberi tudat teljesen máshol jár. Ezt ma már a tudományos körök kutatói is aláírják.

A paranormális kutatók egy része viszont azt mondja, hogy a tudat valójában ilyenkor elhagyja a testet ténylegesen, és vagy egy másik létsíkba kerül, vagy pedig egy alternatív dimenzióba.

A létezés egy másik síkja ez. Mivel nincs fizikai testünk, ezért a tudatot, a lelket ért hatások a testbe visszaköltözve nem lesznek érzékelhetők.

Vagyis, ha álmunkban leöntenek egy vödör vízzel, akkor nem fogunk nedvesek lenni, ha pedig futunk valami elől, nem izzadunk le.

Bizonyos esetekben azonban a tudat nem határolódik el kellőképpen a testtől, ez pedig azt eredményezi, hogy amit álmunkban tapasztalunk, kihat a fizikai valóságban lévő testünkre is. Ezt komoly kísérletekkel is alátámasztották már, hiszen mint tudjuk, a tudatnak óriási hatalma van a test felett.

Volt, hogy forró vízbe mártott kardokat húztak lassan végig az alanyok hátán, akik sebek nélkül mégis belehaltak, vagy nagyon erős fájdalmat éreztek ennek következtében, mivel az agyuk elhitt, hogy tényleg megsebzi őket a kard, mivel ezt hitették el velük.

A tudat még nem tudni miért, de bizonyos esetekben álmainkban is kihat tehát a testünkre. Számoltak be olyan, orvosvilág egyelőre nem megerősített estekről, amikor karmolásokat, sebeket, vagy egyéb hatásokat "hozott vissza" a tudat az álomból.

Ennek nyomán feltételezik a tudósok azt, hogy a halál során a tudat ugyanabba a párhuzamos másik létsíkba távozik, melybe álmodáskor kerülünk, vagy egy ahhoz nagyon hasonlóhoz.

Ha ez így van, az megmagyarázná azt is, hogy egyesek miért halnak meg álmukban, és ezeket a haláleseteket miért nem tudja a tudomány sehogy sem megmagyarázni.

Az ilyen esetekben ugyanis soha semmilyen nyomot nem találnak arra vonatkozóan, hogy mitől, vagy miben halt meg az illető.

Elképzelhető, hogy a tudat valami miatt odaát ragad, megszűnik véglegesen a testtel való összeköttetés, és a test nem képes újraéledni többé.

Az álmodás, és az álmodás folyamata lehet tehát a kulcs egy másik világhoz.

A kutatóknak még rengeteget kell vizsgálódniuk, meg kell fejteniük az emberi agyat is az alvás közben leadott jelek által, de ezzel ténylegesen közelebb juthatnak az igazsághoz.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány tudat bizarr álmok


Megtekintések száma: 81444

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet