Amerika és Dél-Korea már a háborúra készül Észak-Koreával!

2017. október 19., csütörtök




A diktatórikus hatalom ballisztikus rakétákat lőhet ki hamarosan. Megkezdődik a háború, amitől mindenki tartott?

Az elmúlt napokban, hetekben komolyan készülődtek a szövetséges erők, Dél-Korea és Amerika arra, hogy fel kell venniük majd a kesztyűt akár egy fegyveres konfliktus lévén Észak-Koreával.

Az egész akkor kezdett el idáig fajulni, amikor idén egyre több ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, és kísérleti atomrobbanást hajtott végre, ezzel az atomhatalmak közé hivatalosan felzárkózva.

Amerika azonban nem nézte jó szemmel azt, hogy a diktatúrának atomfegyvere van.

Főleg azért nem, mert az észak-koreai vezetés, és Kim Dzsongun folyamatosan fenyegeti a világot, és az USA-t egy lehetséges rakéta támadással.

Ez pedig óriási nemzetbiztonsági kockázatot jelent világszerte.

Dél-koreai és amerikai haditengerész egységek hatalmas közös hadgyakorlatokba kezdtek annak ellenére, hogy Észak-Korea óvott attól, azokra reagálva ballisztikus rakétákat lőhet ki holnap, vagy a napokban.

Annyit tudni, hogy ezek a hadgyakorlatok egyfajta előkészületei lehetnek a háborúnak, és péntekig fognak zajlani a Sárga-tengeren.

Azokon részt vesz egyebek között az amerikai 7-ik flotta USS Ronald Reagan repülőgép anyahajója, két Areligh Burke kategóriájú romboló is.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség viszont csak ma jelentette először, hogy „lefejezési műveletek” végrehajtására képes különleges erők lesznek jelen az egyik atommeghajtású amerikai tengeralattjárón.

Ha ez valóban egy titkos, háborúre való felkészülés vagy egy rejtett hadművelet, az hamarosan kiderül.

Mind ahogyan az is, hogy erre az egészre hogyan fog reagálni Észak-Korea.

Ha valóban kitör a háború, és Észak-Korea rakétatámadással válaszol, akkor az nagyon könnyen és nagyon hamar egy harmadik világháborúba torkollhat.

Ezt pedig bár a világ nem szeretné, azt az elemzők is elismerik, hogy erre egyre nagyobb az esély.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború észak-korea háború


Megtekintések száma: 55617





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet