Amerika újra atomháborúra készül: ehhez neki az egész emberiség sem drága!

2018. április 10., kedd




Új atomháborús gócpont létrehozására törekednek? A harmadik világháború sosem volt még ilyen közel!

Kezd megoldódni Észak-Koera válsága, pedig sokak szerint az USa tényleg igyekezett, hogy ez esetben is kirobbantson valamiféle konfliktust.

Ha ugyanis sikerült volna, újra ürügye lett volna háborúzni, abban pedig mindig is jó volt, valamint abban, hogy z áldemokráciáját elterjessze a világban.

Korábban már egy ideje elkezdték az oroszok és Putyin ellen hangolni Európát. a kontinens számukra nem több, mint egy virtuális csatatér, ahol uszítani lehet a világot egy szuperhatalom ellen.

Amerika máris újabb atomháborús veszély létrehozásához kezdett neki. Az Iránnal kötött atomalku felmondásával és fenyegetőzéseivel védekezésre kényszeríti az új lehetséges atomhatalmat.

Irán nem fogja megsérteni a nukleáris megállapodást, de ha az Egyesült Államok kilép, minden bizonnyal megbánja” – mondta az iráni állami televízióban élőben közvetített beszédében Haszan Róháni.

Sokkal jobban fel vagyunk készülve, mint hiszik, és ezt az egyezmény felmondása esetén egy héten belül megtapasztalják majd – tette hozzá a nukleáris technológia nemzeti napján megszólaló elnök. Ha Washington visszatáncol a megállapodástól, az azt jelenti, hogy “nem tartja a szavát” – szögezte le.

“Ez pedig megtépázná jó hírét és méltóságát a nemzetközi színtéren” – fűzte hozzá. Róháni elmondta, hogy az iszlám köztársaság felkészült az összes eshetőségre, köztük arra, hogy az amerikaiak részvétele nélkül fennmarad az egyezmény, de annak teljes megszűnésére is.

Az európai országok új büntetőintézkedéseket fontolgatnak Iránnal szemben rakétaprogramja és szíriai szerepvállalása miatt. A szankciók másik célja az lenne, hogy meggyőzzék vele Trumpot: ne mondja fel az atomalkut. 

Az iráni elnök hétfőn hangsúlyozta, hogy országának rakétaprogramja kizárólag védelmi célokat szolgál.

”Készek vagyunk bármilyen fegyvert kifejleszteni, amely országunk védelmét szolgálhatja egy ilyen viharos térségben” – nyomatékosította. “Ugyanakkor nem fogjuk a szomszédjaink ellen fordítani fegyvereinket” – ígérte.

A több mint 10 év alatt tető alá hozott alku létrejött óta Iránt főleg ballisztikus rakétákkal végrehajtott kísérletei miatt éri bírálat külföldről.

A nukleáris megállapodás ugyanis azt is rögzíti, hogy Teherán semmilyen tevékenységet nem folytathat olyan eszközökkel, melyek alkalmasak atomtöltet célba juttatására. Irán következetesen arra hivatkozik, hogy rakétái nem ilyenek.

Nagyon sokan tehát attól félnek, hogy itt valami komoly és mindent magával rántó kataklizma épülhet ki, jöhet létre.

Erre egyébként az elemzők szerint is elég nagy sanszunk van a világban. Bár a világháborút már egy jó ideje vizionálják, most újra közel kerültünk egy esetleges fegyveres konfliktus - atomháború - kirobbanásához.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség politika harmadik világháború atomháború usa


Megtekintések száma: 28327





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet