Amikor megröntgenezték ezt a teknőst, szívszorító dologra találtak benne

2017. március 5., vasárnap
Nem számítottak arra, amit a gyomrában találtak.

Megint olyan dolgot mutatunk be, ami alaposan elgondolkodtatja az embereket arról, hogy időnként mekkora hülyeségeket vagyunk képesek csinálni a világgal.

Rengeteg helyen, főleg parkokban, de még egyes állatkertekben, állatmenhelyeken is divat az külföldön egy es országokban, hogy érméket hajigálnak az emberek a vízbe.

Általában ezt azért tesszük, mert a hiedelem úgy tatja, hogyha így teszünk azzal később nagy szerencsénk lesz.

Ez a szokás azonban nem csak zárt rendszer, mesterséges szökőkutaknál megszokott, hanem a természetben található tavak, vízesések, és egyéb életterek esetében is.

Pedig az ide bedobált érmék az idő előrehaladtával erősen mérgező hatást gyakorolnak a környezetükre, és a vízre.

Arról nem beszélve, hogy a benne élő vízi élőlények időnként eleségnek is tekintik ezeket az érméket. Így járt az a teknős is, mely több tucat ilyen érmét nyelt le, közel 25 éven keresztül.

A találónk csak Banknak elnevezett teknősre már eleve úgy találtak rá nemrég, hogy komoly fájdalmakkal küzdött, szenvedett szegény, ráadásul úgy tűnt, mintha gyomorfekélye is lenne.

Egy röntgen felvételt, és egy CT szkent is végeztek rajta, ekkor döbbentek meg igen alaposan az orvosok.

Ugyanis szegény teknős gyomrában több tucat pénzérme volt. Összesen 57 dollárnyi érme, így nem csoda, hogy szerencsétlen állat emésztőrendszerét, és egész testét folyamatosan mérgezte a nagy mennyiségű fém.

Az érmék már olyan nehezek voltak együttvéve, hogy a teknős hasán lévő páncél sem bírta a nyomást, és elkezdett repedezni, szétzúzódni.

Nagyon nehezen kapott levegőt, és voltaképpen már csak fuldoklott mikor rátaláltak.

Bank életét mindenképpen meg akarták menteni ezért sürgősem a közeli egyetem klinikájára szállították, ahol elvégezték rajta az életmentő műtétet, mely során megszabadították az általa gyűjtögetett érméktől.

Az operáció sikeres volt, és Bank azóta lábadozik, és reménykednek benne, hogy idővel visszatérhet a természetbe.

környezetszennyezés érdekes érdekesség állatvilág


Megtekintések száma: 22901

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet