Amikor több száz pipacs borította a londoni Towert

2016. december 11., vasárnap
A Tower of London kiszáradt várárkát egyedülálló, kézi készítésű, kerámia pipacsok díszítették 2014-ben, annak apropójából, hogy akkor 100 éve robbant ki az első, nagyobb, világot megmozgató háború. Lélegzetelállító képek!

2014 októberében csodálatos látványban volt részük a londoniaknak, akik a Tower kastély környékén sétáltak. A Tower ódon kőépítménye ugyanis tengernyi pipacszuhatagba öltözött.

Az apropó az akkor 100 éve kirobbant világméretű háború, mely rengeteg értelmetlen vérontásért, és ember haláláért volt felelős. Az első világháborút mind a mai napig az egyik legvéresebb és egyben legértelmetlenebb háborúnak tartják.

Az első szálat 2014. július 17-n ültették, majd pedig folyamatosan egyre nőtt a darabok száma önkéntesek által.

A pipacsokat újabb pipacsok követték, míg végül elérték a 888.246-os darabszámot. Ez egyben világrekord is lett a maga nemében, és az egyik leglátványosabb dolog, ami valaha a londoni Tower közelében volt.Tényleg lélegzetelállító volt, ahogyan a rengeteg pipacs igazi tengerként ömlengett a Tower kertjében és várárkában.

Az eltakart árkot akkoriba még „Vérrel fedett Földként” és „Vörösség tengerének” is emlegették.

Természetesen a pipacsok sorsa jótékonykodás volt. Ugyanis minden egyes szálat 25 fontért értékesítettek, amivel rengeteg adományozási célzatú összeg gyűlt össze, ami forintban kifejezve 8 milliárd forint fölé rúg.

Veterán katonák támogatása, harcok miatt árván maradt gyerekek segítése, katonák egyedül maradt feleségeknek anyagi segítségnyújtása szerepel az összeg elköltésének céljai között.

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 63593

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet