​Amióta így mosom a sötét ruhákat, mindegyik olyan, mintha új lenne! Ezt figyeld!

2020. október 27., kedd
A fekete szín mindenkinek jól áll, ráadásul karcsúsít és tökéletes passzol az összes többi színhez. Nincs olyan alkalom, amire ne lehetne viselni feketét. Ezért is van mindenkinek legalább egy, de általában több fekete ruhadarabja is.

Egyetlen hátrányuk van csupán, mégpedig az, hogy az idő elteltével kopnak, halványulnak. Ha ezt te is szeretnéd megelőzni, akkor tartsd be a következő javaslatainkat és a fekete ruháid eredeti árnyalatukban fognak ragyogni minden alkalommal.

1# Próbáld kevesebbszer mosni

A leginkább a mosás az, ami árt a ruhák színének és ez alól a fekete sem kivétel. Talán kissé triviálisan hangzik, de ha lehet, akkor spórold meg a mosást, ha fekete ruháról van szó. (Persze az alsóneműk kivételek.)

2# Szortírozz úgy, mint egy profi

Minden mosásnál válogass gondosan. Lehet, hogy úgy hiszed, a sötét ruháid már egyáltalán nem engednek a színükből, de nagyon meglepődnél, ha bedobnál a mosásba egy színfogó kendőt. Nincs olyan színes anyag, ami ne eresztené, ha minimálisan is, a színét.

A feketéteket csak feketeékkel vagy más nagyon sötét színekkel mosd egybe.

3# Fordítsd ki a ruhákat

Amikor a ruhák a mosógép dobjában súrlódnak egymással, akkor még jobban képesek veszíteni a színükből. Ha kifordítod, legalább tudod ezt a folyamatot lassítani.

4# A megfelelő hőfokot alkalmazd

A nagyon magas hőfok jobban kiveszi az anyagok színét. Próbáld a lehető legalacsonyabb fokozaton mosni a fekete darabokat. Minden bizonnyal azok, amelyeket utcára, alkalmakra hordasz, úgysem szennyeződnek el túlságosan és nem is igénylik a magas hőfokon való mosást.

5# Kerüld a napfényt

Legalábbis a fekete ruháidat ne szárítsd a tűző napon, csakis árnyékban és nap közben nyáron se feketét válassz viseletnek. Az erős napfény ugyanis szuperül tudja koptatni a fekete színt.

Extra tippek

ecet – az öblítési fázishoz adj 250ml fehér ecetet

só – adj 125 ml asztali sót a mosáshoz

szódabikarbóna – szórj 125 ml szódabikarbónát a mosógépbe a ruhák közé

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4917

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet