Amit nem mondanak el: szörnyű titok derült ki a diétás üdítőkről!

2017. április 25., kedd




Olvasd el, mert ha ezt tudod, többet nem fogyasztasz ilyen italokat! És OSZD MEG másokkal is, hadd terjedjen a híre!

Nagyon durva dolog derült ki nemrég egy független - azaz nem az élelmiszeripar által pénzelt - kutatásból.

Ez a kutatás ugyanis kimutatta, hogy azok az italok, melyek édesítőszereket tartalmaznak, legalább háromszorosára növelik az agyvérzéséses a demencia kockázatát.

Vagyis a mesterséges édesítőszerek egyértelműen károsak az egészségre.

Ezt nem egyetlen kutatás eredménye hozta ki. Már évek óta nagy gyanúval kutatják ezeket az édesítőszereket, mert kapcsolatba hozták őket korábban a fejfájással is, szintén bizonyítottan.

A kutatók a Framingham Heart Study elnevezésű nagyszabású kardiológiai kutatás 2888, nagyrészt fehérbőrű, 45 éves kor feletti résztvevőjét vonták be az agyi-érkatasztrófa és 1484 hatvan év feletti résztvevőjét a demencia előfordulását vizsgáló tanulmányukba.

A tíz éven át tartó követéses tanulmány során a kutatók megnézték, hogy mely alanyoknál jelentkezett agyi-érkatasztrófa, vagy demencia, majd összevetették a betegségek előfordulási arányát a résztvevőktől előzetesen bekért táplálkozási adatokkal.

A tanulmány nagymértékben rávilágít arra, hogy mennyire durva hatásai vannak az édesítőszereknek.

A kutatók arra jutottak, hogy azoknál, akik naponta legalább egy diétás üdítőt megittak, háromszor nagyobb volt az iszkémiás stroke jelentkezésének a valószínűsége és 2,9-szer nagyobb eséllyel alakult ki náluk Alzheimer-kór.

Egyértelművé vált tehát, hogy a diétás üdítők nem egészségesek, mi több, rombolják az egészséget.

Sokkal jobb választás lehet a víz vagy a cukros víz, mértékletes fogyasztással.

A diétás termékeket régóta támadják különféle tudományos tömörülések, ugyanis az is köztudott róluk, hogy a nevük ellenére előszeretettel képesek elhízást okozni, vagy cukorbetegséget.

Mindezek után már csak egy kérésünk van: OSZD MEG ma cikket minél több emberrel, hogy sokan tudják meg, mekkora veszélynek vannak kitéve!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány feltáró egészség megelőzés


Megtekintések száma: 72514





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet