Anti-Föld kering a Nap mögött? Megdöbbentő feltételezés és bizonyítékok birtokában a csillagászok!

2023. január 11., szerda




Meglenne a rejtélyes X-bolygó, vagy a sokat keresett Nibiru?

Bizarr elmélet látott napvilágot, mely szerint a Nap mögött kering a Föld ikertestvére. Meglenne a rejtélyes X-bolygó, vagy a sokat keresett Nibiru?

[dropcap]M[/dropcap]erész elképzelések születtek az elmúlt években arról, hogy vajon a naprendszer rejtélyes tizedik bolygója hol is található, és eddig miért nem láttuk.

Sok elmélet magyarázza ilyen vagy olyan módon, hogy miért nem találtunk még rá a világegyetemhez képest viszonylag szűk naprendszerben. Vannak, akik szerint a rendszer sokkal tágabb mint gondoltuk, és talán egy másik naprendszer külső bolygója az, ami időnként keresztezi a mi naprendszerünk határát, míg mások úgy vélik, hogy

a rejtélyes X-bolygó talán egy másik létsíkon van jelen, közvetlenül a Föld közelében.

A legtöbbet vitatott elmélet szerint a keresett égitestet eddig azért nem tudtuk megfigyelni, mert közvetlenül a nap mögött van, vagyis csillagunk túloldalán kering, velünk párhuzamosan.

Pályájából adódóan mindig úgy kering, hogy mi soha nem láthatjuk, mert a nap takarásában van.

Óriási bolygó, legalább akkora lehet, mint a Föld. Sokan úgy gondolják, hogy a Föld egyfajta ikertestvére lehet, vagy tükörképe.

Ezen az égitesten minden ugyanúgy zajlik mint a Földön. A nappalok, az éjszakék, évszakok. Egy másik - feltehetőleg emberi - civilizáció él rajta.

A hírhedt WOW-szignált (vagy Hűha! jelet) nem kizárt, hogy innen küldték.

Az ismeretlen rádióhullámot Jerry Ehman csillagász észlelte, aki az ohio-i Big Ear rádiótávcsővel dolgozott a SETI projekten. A jel annyira kitűnt az adathalmazból, hogy Ehman bekarikázta a kinyomtatott szalagon és a szélére ráírta, hogy “Wow!”, vagyis “hűha!” – akaratlanul is elnevezve a rádiójelet, amit azóta mindenki így emleget. A jel 72 másodpercig tartott, aztán soha többé nem ismétlődött meg.

Bár a jel forrását meghatározták, és ezen adatok alapján a jel A Nyilas csillagképből érkezett, de nem kizárt, hogy különféle visszaverődések és jelzavarás közbenjárásával sokkal közelebbről érkezhetett, talán a nap mögül.

Az ellentétes Föld teóriája nem új keletű, már az ókori görögök is sejtették, hogy talán lehet egy másik bolygó is a Nap mögött.

Akármilyen hihetetlen, de ezt az elméletet még a US Air Force is kutatta, legalábbis különböző anyagi támogatásokat nyújtottak olyan kutatóintézeteknek, amik ezzel a kérdéssel foglalkoztak.

Sokak szerint az ellentétes Föld nem más, mint a mennyország, vagy éden, ahová az elhunyt emberi egyedek kerülnek haláluk után. Mindezek persze csak pusztán találgatások, hiszen még egyelőre senkinek sem sikerült bebizonyítania, hogy van valami a nap túloldalán.

Rejtélyes körülmények között némult el egy űrszonda, amikor a nap mögé került. Az eset még az elmúlt években történt. A hiba az amerikai napkutató űrszondapáros, a STEREO (Solar TErrestrial RElations Observatory) B jelű tagjánál következett be. A 2006-ban indított két űreszköz feladata központi csillagunk aktivitásának figyelemmel kísérése.

Pályájuk közel azonos a Földével, de az egyik szonda kicsit beljebb keringett a Nap körül, így keringési periódusa 1 évnél rövidebb volt. 2009 elejére már látták a Nap túlsó oldalának egy részét, 2011-re pedig elérték azt a helyzetet, amikor – a Föld irányából végzett megfigyelésekkel együtt – először tudtuk egyszerre a teljes Napot megfigyelni.

A STEREO-B-vel szeptember 27-én kezdték a tesztelési műveleteket, de a szonda október 1-jén váratlanul, rövid idő alatt elhallgatott.

Az eredeti tervek szerint a STEREO-B-nek december elejétől kellett volna az új üzemmódra átállnia. A meghibásodásról szóló hír sokak fantáziáját beindította, főleg azokét, akik szerint valóban a nap mögött kering egy óriási bolygó.

Sokan vannak azon a vélekedésen, hogy a Nap mögötti égitest talán maga a Nibiru. A Nibiruról rengeteg legenda és elmélet kering, melyek főleg a világvégével, és 2012-vel voltak kapcsolatosak. A bolygót William Pickering és Percival Lowell matematikai számításai alapján valószínűsítettek.

Miután e tudósok megvizsgálták az Uránusz és a Neptunusz mozgását, az elméleti értékektől való eltérések miatt azt feltételezték, hogy egy eddig ismeretlen, jelentős tömegű bolygó is található a naprendszerben.

A Naptól való feltételezett nagy távolsága miatt a bolygó Nap körüli keringési idejét több mint 3500 évre becsülték.

A bolygó korábban a NASA weboldalán is megjelent mint újonnan felfedezett bolygó, akkor kapta a Planet-X (a tizedik bolygó) elnevezést. 1992-ben Myles Standish amerikai csillagász bebizonyította, hogy a bolygók pályájában talált eltérések csak az adott kor mérési eszközeinek pontatlanságából erednek: túlbecsülték a Neptunusz tömegét.

A bolygó háromezer-hatszáz év alatt egy elnyújtott ellipszis alakú pályán kerüli meg a naprendszerünk Napját oly módon, hogy a naprendszerbe belépve a bolygók forgásirányával szemben halad. A Nibiruval kapcsolatban a sumer kultúra régészeti leleteire, ékírásos pecséthengerekre, nyelvi és csillagászati utalásokra támaszkodnak a kutatók.

A Nibiru bolygó legendája élénken foglalkoztatja a világvége teóriák gyártóit és így a feltételezett bolygó folyamatos találgatások és feltételezések tárgyává vált.

Bár 2012-ben össze kellett volna ütköznie a a Földdel, mert keresztezte volna a pályáját, ez nem történt meg.

A Nibiru egyébként sumer eredetű szó, Marduk főisten égi otthonát jelöli. Marduk főisten, miután megölte az Anunnakikat -a legenda szerint ők az égből érkezett megszállók voltak -, felköltözött égi otthonába, a Nibirura.

Előbb vagy utóbb talán fény derül arra, hogy van-e valami a nap mögött, és ha igen, akkor mi is pontosan, Addig viszont maradnak a találgatások...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek összeesküvés bizarr csillagászat föld nibiru


Megtekintések száma: 101622





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet