Áram, gáz, gépészet nélküli fűtés! Ez a találmány ÓRIÁSI siker lehet!

2017. augusztus 2., szerda
Egy egyetemista műve, rengeteg háztartás fűzésszámláját csökkenthetné minimálisra, vagy akár NULLÁRA! OSZD MEG másokkal is!

Olyan találmány van világhódító út előtt, mely alapjaiban véve is zseniális. Pedig maga a találmány nem is bonyolult. Sőt, pofonegyszerű, mivel az ezt megalkotó egyetemista szándékosan ügyelt arra, hogy nagyon olcsó megvalósítású legyen.

Mindemellett a másik fő cél a megalkotása során az volt, hogy ne kelljen hozzá sem áram, sem gáz vagy gépészet.

Jól olvastad! Gyakorlatilag önműködő a szerkezet és mozgó alkatrészek sincsenek benne, mégis meleget ad, méghozzá tartósan, egyenletesen eloszlatva a hőt egy-egy helyiségben.

A kerámia hősugárzót teamécsesek lángja hevíti fel, és kialakításának köszönhetően órákon keresztül sugározza a meleget!

Ha elaludtak a gyertyák, nincs más dolgunk, mint fogni, és kicserélni őket, majd újra várni, míg felmelegszik a szoba. A hősugárzó kupolája, vagyis a félgömb alakú felső rész két kerámiarétegből készült. 

Ezek veszik fel a gyertya hőjét, és sugározzák szét a környezetükbe.

Egy ilyen készülék kb. 15 m2 normál belméretű szoba fűtésére elegendő.

Marco Zagaria, a Római Képzőművészeti Egyetem hallgatója. egy környezetbarát, olcsó és energiatakarékos megoldást szeretett volna megvalósítani, melynek eredményeképp született az Egloo névre hallgató asztali kerámia hősugárzó.

Ezen az elven működnek az interneten sok helyen fellehető virágcserépből épített hősugárzók is. Ám ezek a kerámia hősugárzók kifejezetten szépek, és nagyon nagy hatékonysággal működnek.

Ha ezek elterjednek, hazánkban is használni lehet majd őket, és akár nullára lehet majd csökkenteni vele a fűtésszámlát.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 208455

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet