Ásás közben megnyílt alatta a föld, majd olyat dologra bukkant, az egész világ ledöbbent

2021. január 18., hétfő
Egy farmer megdöbbentő felfedezése, és egy föld alá rejtett csodálatos barlangrendszer.

A férfi, aki farmerként dolgozott nemrég saját földjén, egy nap ugyanúgy ásott a földjén, ahogyan azt tenni szokta az év más napjain. Ez a nap azonban még akkor nem tudta, de nagyon is különleges volt.

Ugyanis váratlanul az egyik pillanatban megnyílt alatta a föld, majd olyan megdöbbentő felfedezést tett, mely később nem csak az ő életét határozta meg, hanem mindenkiét, aki ellátogatott ide.

A férfi egy angliai farmon, valahol Kentben tette meg a felfelezését valamikor a 19. században. Ásás közben az ásóját hirtelen elnyelte a föld.

Mintha beszívta volna valami, és soha nem került elő. A férfi ezt a bizarr esetet másnak si elmesélte, majd később visszament a helyszínre, hogy utána járjon a dolgoknak.

Azonban az újabb ásatásokat követően nem talált semmit, nem bukkant semmire. A történetet, és saját tapasztalatait elmesélte Jason Newlove-nak is, aki a helyi iskola egyik igazgatója volt.

Newlove érdeklődését felkeltette az eset, és hamar utánajárt a dolgoknak. A helyszínen végzett szemléi arra a következtetésre juttatták, hogy valamiféle üreg van a föld alatt, a farmon, méghozzá egy kiterjedt és nagy területen.

Az egyik ilyen üreg felett kiásták a földet, majd kötelet eresztettek a mélybe, és leereszkedtek. Amit ott találtak, mindenkit megdöbbentett...

Elképesztő alagutakat találtak. Óriási, magas és öblös csarnokokat, melyeknek falai tengeri kagylókkal volt kidekorálva végig.

Ezek a kagylók ráadásul különféle díszes mintákban voltak föltapasztva a barlang falára.

A farmer és Newlove tudta, hogy valami egyedire találtak, ami talán az egész világon kiemelkedően gyönyörű.

Nem sokkal később, 1838-ban meg is nyílt a hely Shell Grotto néven, és egyfajta helyi nevezetességgé nőtte ki magát. A hely olyannyira bámulatos volt, hogy egy időben a világ minden tájáról érkeztek ide turisták, és kíváncsi látogatók.

A barlang 31 méter hosszan fut, és közel 609 négyzetméternyi területen terül el.

Az eredete, és készítői ismeretlenek a tudomány számára, és a régészeknek még csak sejtéseik sincsenek erre vonatkozóan.

2008-ban restaurálták az elképesztő kagylómintákkal borított barlangot, hogy az eredeti pompáját visszakapja, ugyanis az évtizedek alatt alaposan megkopott, megrongálódott.

Egyesek szerint eredetileg egy templom lehetett, legalábbis a díszítésekből ezt lehet sejteni, míg mások szerint egy titkos rituáléknak megépített hely. A teljes igazságot sohasem fogjuk megtudni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség csodálatos helyek


Megtekintések száma: 83824

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet