Aszteroida közeleg, be is csapódhat, a NASA mentőakciót készít a Föld megmentésére

2019. október 15., kedd




Titokban pedig már a kozmikus bárkák is elkészülhetnek, melyek a Föld szétesését is túlélnék?

Vészesen közeleg egy aszteroida, mely kipusztíthat minket.

Ez nem valami rémhír, hanem maga a valóság, amit a NASA erősített meg.

Az elmúlt években ugyanis több potenciálisan veszélyes aszteroidát fedeztek fel, ebből az egyiknek elég nagy esélye van becsapódni a bolygónk felszínébe.

Az előzetes elemzések szerint ugyanis keresztezheti a Föld pályáját a jövőben, ez pedig megpecsételheti az emberi civilizáció sorsát.

Az épületnagyságú 2019 SU3 aszteroida megfigyelése nyomán ugyanis megállapították, hogy 65 év múlva nagyon közel lesz a planétánkhoz, egészen pontosan 10 ezer kilométeres távolságon belül.

Hogy mennyi esély van a becsapódásra, annak kapcsán megoszlanak a vélemények, van aki 1 a 147-hez tippeli az esélyét, mások 1 a 3600-hoz teszik a sanszokat.

Amennyiben sikerül a klímaváltozás potenciális katasztrófáját megelőznie az emberiségnek, akkor sem lesz még nyugtunk, lévén az előrejelzések szerint 2084 szeptemberében aszteroida csapódhat a Földbe.

Nincs még kőbe vésve a potenciális, ugyanakkor valószínűtlen becsapódás dátuma, 2084. szeptember 16-21 között bármikor a közelünkbe kerülhet.

Álmatlanul nem lesz érdemes forgolódni emiatt, ha még esetleg be is jön az a valószínűtlen forgatókönyv, hogy tényleg a Földbe csapódás veszélyével fenyeget az aszteroida, addigra az emberiség már rég készen fog állni egy védelmi mechanizmussal.

Sokak szerint ha valóban bekövetkezik a becsapódás, az örökre megtávoztathat mindent.

Hiába tűnik nagyon távolinak az ütközés, ne feledjük, hogy könnyen a gyerekeink, unokáink életéről lehet szó.

Arról már nem is beszélve, hogy egyes hírek szerint a NASA mérései szerit van egy olyan aszteroida, ami időben még közelebb csapódhat be a Földbe, ez pedig a Bennu.

A Bennu riasztó becsapódási esélyeiről itt írtunk korábban.

A Föld tehát igen nagy kegyelmet kapott eddig is a jó Istentől, hogy egészen eddig - mióta kialakult az emberiség - elkerültek minket a tömeges kihalást okozó aszteroidák becsapódásai, mint amilyen a 65 millió évvel ezelőtti volt ...

De vajon meddig lesz még ilyen "mákunk"?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen


Megtekintések száma: 97077





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet