Aszteroidakutató missziókon fog dolgozni a NASA

2017. január 6., péntek




Az Amerikai Űrügynökség gőzerővel azon van, hogy aszteroidákat kutasson a jövőben, ami több gyanút is felvet: vajon tudnak valamit? Vagy csak előre fel alkarnak készüli egy esetleges potenciálisan veszélyes aszteroidára?

Különleges missziók

Bár a hivatalos indoklás egészen máshogy szól, sokak szerint a NASA egy fedett kutatási program keretében szeretne felkészülni a jövőben a Földnek csapódó aszteroidákra.

A két kiválasztott misszió ugyanis betekintést nyújthat a Nap születése utáni időszakba. Az egész a Discovery program alatt fog finanszírozva lenni és futni. De pontosan miről is van szó, és miért gondolják sokan, hogy a NASA valamit elhallgat?

A Lucy-misszió a Jupiterrel egy pályán osztozó, trójai kisbolygókat célozza majd, míg a Psyche az aszteroidaövbe merészkedik, hogy szemügyre vegye a 16 Psyche néven ismert hatalmas, fémes aszteroidát.

A Lucyt 2021 októberében szeretnék elindítani. Ha minden a tervek szerint megy, a szonda meglátogat egy kisbolygót a Mars és Jupiter között elterülő fő aszteroidaövben 2025-ben, majd hat trójai aszteroidát vesz szemügyre 2027 és 2033 között a Jupiternél.

Ezek az objektumok a kutatók szerint a Naprendszer történetének jóval korábbi időszakából maradtak vissza.

A Psyche a Naprendszer különleges objektumát vizsgálja meg, ami nem más, mint egy 210 kilométeres kisbolygó. Azért különleges, mert nagyrészt vasból és nikkelből tevődik össze.

Potenciálisan veszélyes aszteroidák nyomában

Egyesek szerint a NASA sokkal többet tud, mint amennyit a közvéleménynek elárul. Ez azt jelenti, hogy jóval előrébb járhatnak az aszteroidákkal kapcsolatos kutatásokban. Talán már nem egy potenciálisan veszélyes űrszikláról tudnak.

Ezek egy részéről már kiderült, hogy valóban lehet esély arra, hogy becsapódjanak, és ezekről az Amerikai Űrügynökség be is számolt a kellő időben.

Egyes belső források szerint azonban számtalan Földre veszélyes, jelenleg is felénk tartó objektumot tartanak számon. Ezek az információk azonban nem érik el a nyilvánosságot, mert nem akarnak pánikot kelteni.

Ehelyett titkos akciók keretében, és finanszírozott, tudományos kutatások álcája mögött próbálnak minél több dolgot megtudni az aszteroidák anyagáról, összetételéről, és viselkedéséről. Ez ugyanis hatalmas segítséget jelenthet majd egy tényleges veszély esetén.

Titkosított akták

Titkosított aktákban tárolják azokat a ezeket a rendkívül kényes információkat, és csak külön kormányzati utasításra, speciálisan kiválasztott személyek olvashatnak bele.

Állítólag a világon csupán néhány ember tudhat arról, hogy a NASA milyen potenciálisan veszélyt jelentő objektumot figyel meg. Ha valaha valamelyikről egészen biztosra kiderülne, hogy a Földbe fog csapódni, ezek a fontos emberek lennének az elsők, akik értesítést kapnának a hírről.

tudomány összeesküvés világvége globális kataklizma


Megtekintések száma: 36575





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet