Atomkáosz: megsemmisíthetik Izraelt, ha bármi olyat tesz, ami háborúhoz vezet...

2019. január 31., csütörtök




Az elit Forradalmi Gárda parancsnokhelyettese dermesztő fenyegetést fogalmazott meg mondván, hogy Irán letörli Izraelt a térképről, ha háborút indít, és az izraeliek nem fogják tudni eltemetni a halottaikat. - írja az ÚjVilágtudat

"A mi stratégiánk az, hogy Izraelt letöröljük a világ politikai térképéről, és Izrael úgy tűnik, hogy ezen valóság felé közeledik a bajkeverésével," - mondta Hossein Salami dandártábornok Teheránban újságíróknak, idézte őt a félig hivatalos Fars hírügynökség. Salamit arra kérték, hogy kommentálja az izraeli légitámadásokat Szíriában.

Ha Izrael "bármi olyat tesz, ami egy újabb háborúhoz vezet," figyelmeztetett a tábornok, az "biztosan a végüket, és a megszállt területek visszafoglalását fogja jelenteni."

Egy iráni ellentámadás annyira erőteljes lesz, hogy az "izraelieknek nem lesz egyetlen temetőjük sem Palesztinában, ahol eltemethetik a halottaikat," - mondta Salami.

A figyelmeztetés egy héttel azután hangzott el, hogy az izraeli légierő hatalmas légicsapásokat hajtott végre az Iráni Forradalmi Gárda erői ellen, akik Szíriában állomásoztak. A szíriai légvédelem elhárította az izraeli rakéták nagy részét, és csak kisebb károkról érkeztek jelentések a szárazföldről.

Izrael rutinszerűen bombázott célpontokat Szíriában, melyekről azt állítja, hogy Iránhoz tartoznak, hogy megakadályozza, hogy az iráni erők megvessék a lábukat az országban. A közelmúltban Izrael legmagasabb rangú katonai vezetője elismerte, hogy "több ezer célpontra" mértek csapást a "szinte napi rendszerességgel" végrehajtott légi katonai műveletek során, és csak 2018-ban 2000 bombát dobtak iráni célpontokra.

Irán és Izrael évtizedek óta fenyegeti egymást, mint jelentős politikai és ideológiai ellenfelek. Tel Aviv szerint Teherán végső célja az, hogy megsemmisítse a zsidó államot, míg az iráni vezetők félnek egy izraeli vezetésű katonai akciótól a saját országuk ellen.

A múltban mindkét ország burkolt fenyegetéseket és nyílt sértéseket fogalmazott meg egymás ellen. Az elmúlt évben az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu a rezsim összeomlását jósolta Teheránban, és azt állította, hogy az IDF az egyetlen hadsereg, amely Irán ellen harcol.

Irán legmagasabb tisztviselői sem finomkodtak a szavakkal. A hónap elején Aziz Nasirzadeh tábornok, az Iráni Iszlám Köztársaság légierejének parancsnoka azt állította, hogy "teljesen felkészültek és türelmetlenek, hogy szembeszálljanak a cionista rezsimmel, hogy eltüntessék azt a Föld színéről." 

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ÚjVilágtudat

érdekes politika


Megtekintések száma: 42162





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet