Attila, Isten ostora! A magyar történelem egyik legnagyobb alakja! Olyan ereje volt, hogy kontinens-szerte féltek tőle!

2019. május 12., vasárnap




Részletes és hiteles dokumentumfilm mutatja be az egyik legnagyobb, legmélyebben tisztelt magyar vezetőt!

A V. században egy harcos nomád nép jelent meg a Római Birodalom határán: a hunok. Élükön a kiemelkedő hadvezér, Attila állt. 

A korán árvaságra jutott Attilát egész életében egyetlen egy cél vezérelte: irányítani akarta az egész világot - és ehhez megvoltak a megfelelő képességei. 

Azon kevés legendás vezérek egyike volt, aki megszállottságával, elkötelezettségével és küldetéstudatával saját képére formálta a történelmet.

Tíz esztendö telt el azóta, hogy Urkon fia, Györk, a sérült lábú üszö nyomán rátalált az Isten kardjára. Tíz esztendö óta villog ez a kard Attila Király kezében, s vele a hunok hatalma alá hajtotta a fél világot: a Volgától a Rajnáig, az Al-Dunától a Balti- tengerig . 

Györk a király udvarában szép szál legénnyé serdült.

Megtanult ló hátáról visszafelé nyilazni az ellenségre, tülök szavára futást színlelni, majd hirtelen oldalt kanyarodva visszavágni.

Kardja, kopjája közelharcban félelmetes fegyvernek bizonyult. 

S ha valaki mindebben kételkedett volna, csak reá kellett nézni: sebhelyektöl barázdált arca bárkit meggyõzött arról, hogy ez a legény bizony nem kapkodta a fejét ott, ahol sürüje volt a csatának. 

OSZD MEG másokkal is!

video magyarsag történelem nemzettudat


Megtekintések száma: 500656





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet