Áttörés: legyőzte az ember az Ebolát!

2016. december 24., szombat




Zseniális tudományos módszerrel sikerült véglegesen leszámolni az Ebolával.

Az Ebola mindig is egy igen rettegett, sok áldozatot szedő trópusi betegség volt. A világtörténelemben számos járványt okozott, ezek a járványok pedig főleg Afrikában alakultak ki, és pusztították a lakosságot.

Az Ebola vírust 1976-ban fedezték fel. Rendkívül brutális, gyors lefolyású betegséget okoz, egészen horrorisztikus tünetekkel: az utolsó szakaszban a beteg gyakorlatilag minden testnyílásából vérzik, mielőtt meghal.

Ez Ebola gyógyíthatatlan volt, soha nem volt rá olyan, 100%-ban hatékony ellenszer, mely meg tudta volna állítani a kórságot, ha valakinek a szervezetébe bejutott a vírus.

Itt-ott persze időnként beszámoltak csodagyógyszerekről, de soha egyetlen ilyen sem mutatott jó hatásfokot a későbbiekben.

Éppen ezért okozott óriási pánikot, amikor 2014-ben az Ebola a szokottnál is jobban terjedni kezdett. A vírus Nyugat-Afrikában kezdett pusztítani, és olyannyira erőteljes fertőzési gócok alakultak ki, hogy egyes nagyvárosokban is pusztítani kezdett a vírus.

A WHO ekkor már egy igazi világjárvány veszélyét is fenntartotta.

A vírus szórványosan Európába és Amerikába is eljutott, és végül 11 ezer áldozatot szedett, mire sikerült megállítani.

Ennek az eseménysornak a hatására indult be igazán a védőoltás kutatása, mely most óriási sikerrel zárult, és hatalmas eredményeket produkált.

A Guineában 11 ezer alannyal lefolytatott teszten a vakcina 100%-os hatékonyságot mutatott, vagyis mindenkit megvédett a fertőzéstől.

Lényegében nincs többé Ebola, mert teljes védettséget szerezhetünk vele szemben. A WHO már egy 300 ezres készlet felhalmozását tervezi arra az esetre, ha váratlanul új járvány ütné fel a fejét.

Egyedüli hátránya az, hogy 10 napra van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy elsajátítsa az Ebola elleni védelmet a szer segítségével, tehát egy picit lassúnak, de mégis életmentőnek mondható.

Egyelőre az ebolavírus két törzse közül csak az egyik ellen biztosít védelmet, de majmokon végzett kísérletek bizonyították, hogy egy kis továbbfejlesztéssel más Ebola törzsek ellen is hatásos.

tudomány egészség orvostudomány betegség betegségek


Megtekintések száma: 95188





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet