Áttörés: sokkal egészségesebb lehet a jövőben a csokoládé!

2016. december 2., péntek




A Nestlé olyan forradalmi áttöréssel rukkol elő, mely a jövőben megreformálhatja a csokoládéfogyasztást.

A Nestlé egy új eljárást talált a csokoládékészítésre, mely során 40%- kal kevesebb cukrot tartalmaz egy tábla csoki, de ez az ízére nincs hatással.

Csoki, kevesebb cukorral?

A csokikkal már régóta az a baj, hogy bár valóban van sok számottevő egészségügyi hatása, mégis viszonylag sok cukrot és kalóriát tartalmaznak, ami ne mindig tesz jót a szervezetnek, és sok esetben növeli a cukorbetegség kockázatát, vagy elhízást okoz.

A Nestlé azonban talált egy remek módszert arra, hogy drasztikusan, akár 40%-kal csökkentse a termékek cukortartalmát. Ráadásul a módszer nincsen hatással a csokoládék ízére sem az előzetes tesztek eredményei szerint.

Csokiforradalom jöhet?

Sokan már arról beszélnek, hogy a felfedezés kapcsán egy csokiforradalom jöhet. Ugyanis a csokitól rengetegen ódzkodtak, akik fogyni akartak, vagy valami más okból vonták meg maguktól az édes és bűnös élvezetet.

A jövőben a csoki cukortartalmának jelentős csökkentése kiválthat egy olyan hullámot, mely során olyan emberek is elkezdenek majd csokit fogyasztani, akik korábban ezt nem tették.

A csoki íze ugyanolyan lesz, mint eddig. A különbség csak az lesz, hogy jóval kevesebb cukrot kell ehhez felhasználnunk, vagyis egy tábla csoki 40%-kal kevesebb olyan anyagokat fog tartalmazni, amik hizlalnak.

Tudományos eljárás

A Nestlé már régóta végeztet különböző laborokban különféle kísérleteket arra vonatkozóan, hogy egyrészt új ízeket teszteljenek le, vagy eddig nem ismert szerkezetű csokikat alkossanak meg.

Észrevették, hogyha a cukor szerkezetét megváltoztatják, akkor jóval kevesebb cukorral el lehet érni ugyanazt az édesítő hatást, mint korábban dupla annyi mennyiséggel.

Gyakorlatilag sikerült megalkotniuk a diétás csokit. Hogy mikor lesz már kapható?

Nos, az édesszájúaknak, és a kevésbé édesszájúaknak szánt különleges csokoládékat előreláthatólag 2018-ban fogják a piacra dobni, eddig még különféle fejlesztéseken, klinikai vizsgálatokon fognak átesni a termékek.

egészség csokoládé táplálkozás


Megtekintések száma: 45283





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet