Az 1500 éves Biblia 5 megdöbbentő állítása Jézussal kapcsolatban romba dönthetné a Vatikánt?

2023. május 10., szerda




Barnabás evangéliuma 5 egyházromboló titkot nyilatkoztat ki, melyek a Vatikánt a földdel tehetnék egyenlővé

Egy korábban megtalált, 1500 éves Biblia - melyet Barnabás evangéliumaként is emlegetnek - olyan dolgokról ír, melyek hátborzongató módon ízekre szedik az egyház tanításait, és azt a történetet amíg a világon a legtöbben ismernek: Jézus keresztre feszítésének történetét.

De miket is nyilatkoztat ki ez a dokumentum, melynek hitelességéről a mai napig vitatkoznak a teológusok, vallástörténészek?

1. Jézust nem feszítették keresztre

Barnabás evangéliumának egyik legnagyobb port kavart, egyben legmegdöbbentőbb állítása az, hogy Jézust nem feszítették keresztre, mi több, meg sem halt. Később, még élő személyként távozott a mennybe, ami sokféleképpen értelmezhető.

Az 1500 éves Biblia természetesen azt is elírja, hogy helyette akkor kit feszítettek keresztre, de erről kicsit később.

2. Nem volt Isten fia

A szöveg kimondja, hogy Jézus nem volt Isten fia, csak egy egyszerű földi halandó, aki egyben egy nagy, neves próféta is volt, de csak, mint egyszerű ember. Nem volt tehát csodatévő, és nem lett volna képes elkerülni a halált, majd feltámadni belőle, ha keresztre feszítették volna.

Ha nem volt Isten fia, akkor az lehetett a célja, hogy egy vallást alapítson, melyet az emberek követhetnek, de ebben nem ért mindeni egyet.

3. Júdást feszítették keresztre

A könyv Pál apostolt "A szélhámos"-nak hívja. Uyganakkor egyértelmű utalások vannak arra vonatkozóan, hogy Jézus helyett Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.

A Biblia azonban ezt nem említi, hiszen így gyakorlatilag megtörik, és értelmezhetetlenné válik Krisztus az emberiségért tett áldozatának története, tanmeséje.

A 12 tanítvány egyike volt, Jézus árulója. Júdás az egyetlen Júda törzsbeli apostol, az iskarióti Simon fia volt. A vallástörténészek szerint ha az evangélium valódi, akkor a niceai zsinaton szórhatták ki a többi apokrifnak tartott irattal együtt, hiszen nem alkotott egységes képet a Bibliával.

4. A kereszténységet korábbi vallásokból ollózták össze

Rengeteg különféle bizonyíték van rá, hogy Jézus alakja más, korábbi istenalakok alapján lett megalkotva, összeollózva. Többek között Krisna, Mitrász, vagy Dionüszosz és Jézus élete között is óriási hasonlóságok vannak, mint a születési dátumuk, vagy az, hogy tanítványaik voltak, meghurcolták őket

Barnabás evangéliuma azt sejteti, hogy hitelesek lehetnek azok a Biblia kezdemények is, melyet I. Piusz múmiája alatt találtak egy párnában, ami szintén bizonyítja, hogy Jézus története csak egy kitaláció volt, korábbi vallások alapján összerfércelve.

5. Mohamed, mint iránymutató

Az iszlám elgondolás szerint a próféták, az Isten által küldött emberek között folyamatosság áll fent. mindenki folytatja a másik művét, majd előremutat egy "utódra". Az egész láncolat legvégén pedig elméletileg Mohamed pecsétje áll. Azonban Jézus a Bibliával kilóg a sorból, mert nem mutat előre senkire.

Ez vagy azért van, mert ő Mohamed pecsétje, vagy azért - és erre gyanakodnak a legtöbben - mert a keresztények meghamisították a Szentírást a niceai zsinaton, és mindent kihagytak belőle, ami Jézus után, előre mutathatott volna Mohamedre.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek vallás jézus biblia


Megtekintések száma: 523191





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet