Az 1950-es években hozott idegenekre vonatkozó leszállási tilalom legendája

2016. november 6., vasárnap
Létezik egy hely, egy vidék, ahol az 50-es években hoztak egy a földönkívüliekre vonatkozó törvényt, mely szerint a területen nem szállhat le engedély nélkül egyetlen űrhajó, vagy csészealj sem. Sokat mondóan ezt a törvényt most újra meghosszabbították.

Ha valaha eszünkbe jutnak valami nagyon bizarr, akkor az pont az a törvény lenne, amit Châteauneuf-du-Pape-ban, a híres borvidéken hoztak meg még az 50-es években.

Bizarr törvény az idegenekre

A terület akkoriban nagy ufólázban égett. Egyrészt az 50-es években viszonylag sok inváziós témájú film, regény, és novella terjedt, ami talán felcsigázhatta a helyiek érdeklődését és fantáziáját, másrészt az ottani emberek valóban félek egy esetlegesen bekövetkező inváziótól.

Éppen ezért már jó előre hoztak egy olyan törvényt, egyfajta tilalmat, mellyel elejét vehetik néhány dolognak a jövőben, ami szerintük elkerülhetetlen lesz.

A törvény szerint megtiltják bármilyen földönkívüli jármű leszállását a városka határain belül.

Nem helyezték hatályon kívül

Ez még nem minden. A törvény bár valóban egy létező passzus, amit jogilag kötelesek lennének betartatni, az utóbbi időben felmerült, hogy a törvényt nem-e lenne érdemes hatályon kívül helyezni, annak abszurditása miatt.

A város vezetése és a polgármester azonban úgy döntött, hogy a törvény maradjon továbbra is életben.

Erre sokan felfigyeltek, és mindenki más-más következtetést vont le a döntésről. A legtöbben úgy vélik, hogy ez talán csak egy puszta marketingfogás a városnak.

Mások viszont – és ők sincsenek kevesen –meg vannak róla győződve, hogy azért nem lett hatályon kívül helyezve a törvény, mert a jövőben tényleg bekövetkezhet hogy idegenekkel foguk találkozni itt a Földön.

Eddig soha senki sem bizonyította, hogy léteznek értelmes lények a Földön kívül bárhol az univerzumban. Akkor mégis honnan eredhet ez a különös szabályozás?

Egy titokzatos este adta az ötletet

A bizarr passzus eredete egészen az 50-es évekig nyúlik vissza, egész pontosan 1954-ig. Akkoriban egy ismeretlen személy számolt be valami nagyon szokatlanról.

Elmondása szerint két olyan alakot figyelt meg, melyek úgy néztek ki, mintha mélytengeri búvárok lennének. Azonban mikor közelebbről megvizsgálta őket, tisztán látszott, hogy nem ruha van rajtuk, hanem így néznek ki.

Ez a polgármester fülébe jutott, ráadásul a férfi személyesen is elmesélhette a történetét neki. Hogy aztán személyes meggyőződésből, vagy csak jópofaságból – ezt már sosem tudjuk meg – de egy olyan különös rendeletet hozott, ami azóta is érvényben van.

„Bármely repülő csészealjként vagy repülő szivarként ismert repülő szerkezet, amely a közösség területén landolna, azonnal őrizetbe vétetik.”

Ráadásul akkoriban nagyon nagy ufóláz volt mindenfelé, hiszen az 1947-ben lezuhant roswell-i ufókatasztrófa rányomta a névjegyét a közvéleményre, és a közhangulatra is.

Boldog-boldogtalan az eget kémlelte, hátha rábukkan az idegenek nyomára, és nagyon sokan állították, hogy idegenek rabolták el őt álmában.

Hogy a jövőben valaha alkalmazni, és betartani kell-e majd ezt a szabályt, nem tudni, de sokak szerint hamarosan eljöhet az a világ, amikor majd értelmét nyeri ez a törvény, amit sokat mondóan most meghosszabbítottak.

érdekes érdekesség ufó ufók idegen idegenek bizarr


Megtekintések száma: 36791

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet