Az agy különleges képességére derült fény: az idegrendszer képes megállítani a gyulladásokat?

2022. december 18., vasárnap




Egy új kutatás feszegeti a paranormális és tudományos világ közti határt.

A Weill Cornell Medicine egy új kutatásra hivatkozva megdöbbentő dolgokat állít. Eszerint az idegrendszer sejtjei valami olyanra képesek, amiket eddig nem gondoltak a tudósok.

A kutatási és kísérletsorozat nyomán kimutatták, hogy az idegrendszer sejtjei képesek lecsökkenteni a fertőzésekre adott immunválaszt a tüdőben és a belekben, ezzel megakadályozva a túlzott gyulladást.

Ez pedig nagyon nagy felfedezés, aminek óriási gyakorlati haszna lehet a jövőben.

A kutatók eredetileg azt tanulmányozták, hogy milyen kommunikáció van az ideg- és az immunrendszer között, amikor allergének vagy parazita férgek által keltett gyulladás lép fel - írja az Arsratio.hu.

Ekkor akadtak váratlanul a dologra, amiről beszámoltak.

Az agyunk illetve az idegrendszer meg tudja állítani a gyulladásokat. Ez részben az agyhoz kapcsolódik, vagyis egy olyan rejtett képességére bukkantak, aminek létezését eddig csak feltételezték, és csak részben tudják, hogyan is működik.

Hogyha az eredményeket embereken is sikerül igazolni, annak nagy jelentősége lehet az asztmás, allergiás és más gyulladásos betegségekre nézve.

Egyes nyitottabb szakemberek az egészből arra következtetnek, hogy az agy sokkal többre képes, és az idegrendszeri hálózat valójában egy nagyon erős fegyver a betegségek ellen.

Felvetések szerint - melyek korábban Kínában végzett megfigyeléseken alapultak - a szerzetesek olyan meditációs technika birtokában vannak, és olyan speciális étrendet követnek, ami az agy és az idegrendszer ezen tulajdonságát erősíti fel.

A Tibetben élő szerzetesek átlagéletkora kimagasló, aminek az okát nem lehet egyértelműen csak a táplálkozásra visszavezetni.

Ez már a paranormális világ határterülete, legalábbis részben. A tudomány feladata, hogy feltárja ezeket a fehér foltokat, és rájöjjünk, hogyan is működik az agy, és még mire lehet képes az emberi elme.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen egészség genetika agy


Megtekintések száma: 51879





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet