Az agyunk képes látni a jövőt: brit tudósok jutottak a megdöbbentő eredményre!

2018. február 7., szerda
A Glasgow-i Egyetem idegtudósainak tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy az agyunk képes előrejelezni a közvetlen jövőt!

Brit tudósok komoly megállapításokra jutottak, miszerint az emebri agy egy külöünleges képességgel van eflruházva.

Mégpedig azzal, hogy előre képes látni a jövőt. Azonban csak a közvetlen jövőről van szó.

Azaz a távoli jövőt ezzel nem vagyunk képesek látni, de egyesek szerint magyarázatot adhat arra, hogy miért képesek a jövőbelátók a jövőt látni.

Az elmélet szerint náluk ez a képesség sokszorosan fel van erősödve, így nem csak a közvetlen, de a távoli eseményeket is képesek érzékelni.

A Glasgow-i Egyetem idegtudósainak tanulmánya világított rá az agy rejtett képességére. Előfordul, hogy a szemek másodpercenként négyszer figyelik meg a környezet, és ezt még akkor is megtehetik, mielőtt az agy feldolgozhatná a szolgáltatott információkat.

A folyamat meglehetősen hasonlít az autonóm vezetési rendszereket használó autók működéséhez, amelyek megtanulják megjósolni, hogy mi fog történni az utazás során a környező térben végzett megfigyelések alapján.

A tudósok meg tudták állapítani, hogy agyunk prediktív modelleket hoz létre, a hasonló emlékek és helyzetek alapján.

A tanulmány a Scientific Reports című folyóiratban is megjelent. A tudósok optikai illúziókkal csalták ki az agyból ezt a képességet, miközben mágneses képalkotó berendezésekkel monitorozták annak működését.

Vizuális információ érkezik a szemekből, és ezeket az agy vizuális rendszere feldolgozza. Ezt nevezzük 'előrecsatolt' bemeneti vizuális információnak. Ugyanakkor az agy is küld információt a vizuális rendszernek, ezt az információt 'visszacsatolásnak' nevezik. - jelentették kia tudósok.

A visszacsatolt információk befolyásolják az előrecsatolt bemeneti felfogásunkat a hasonló észlelési események emlékein alapuló elvárásokkal. A előrecsatolási és visszacsatolási információk kölcsönhatásba lépnek egymással, hogy előállítsák a vizuális jeleneteket, amelyeket minden nap észlelünk.

Ez egyedülálló és páratlan. talán a médiumoknak éppen ez a visszacsatolásos képessége van annyira előrehaladott állapotban, hogy nem csak a közvetlen jövőt, hanem a távoli jövőt is látják.

A mostani tanulmány azért forradalmi, mert korábban soha nem voltak képesek feltárni, sőt, igazolni azt, hogy mi is folyik pontosan ilyenkor.

Az agy tele lehet rejtett képességekkel, mint a jövőbe látás, a hatodik érzék, vagy épp a telekinézis. Ezek bizonyítása lehet következő évek feladata.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány ijesztő jövő az elme ereje


Megtekintések száma: 45481

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet