Az állami kórházak különböző fertőzések melegágyai?

2016. szeptember 29., csütörtök
Egy nemrég elvégzett felmérés szerint a magyar betegek 15%-a kapott már el különböző fertőzéseket állami intézményekben.

Egy nemrég elvégzett felmérés szerint a magyar betegek 15%-a kapott már el különböző fertőzéseket állami intézményekben.

Még ennél is nagyobb százalékuk vallja azt, hogy a kezelések elégtelen minősége miatt rosszabb állapotba kerültek, mint azelőtt, mielőtt felkeresték az orvosokat. Utána jártunk az állami kórházak siralmas helyzetének!

A magyar egészségügy már évek óta romok között építkezik.

Ezt valószínűleg mindenki tudja, és csak kevesen ringatják magukat abba a kellemes álnaivitásba, hogy az egészségügy, ha lassan is, de fejlődik, korszerűsödik.

Riasztó statisztikák: ha kórházba mész, nagy eséllyel kaphatsz valamilyen fertőzést

Inkább egészséges maradok, csak ne kerüljek a magyar egészségügy kezei közé! – merül fel a gondolat sokakban, melyet jogos félelem éltet.

Egyre többen tartanak attól ugyanis, hogy a nem megfelelő felszereltség és képzés magával vonja azt, hogy lassan veszélyes lesz bemenni a kórházba. És sajnos az igazság ettől nem is áll annyira távol.

Ugyanis egy friss, 2016 második felében végzett felmérés szerint az állami kórházakba látogató betegek legalább 15%-a kapott el valamilyen fertőzést kórházi látogatása során.

Az a szám igen magas, ráadásul, ha a felmérést még szélesebb körben végezték volna, ez az arány valószínűleg legalább a duplája lenne.

A felmérésből kiderül: a lakosság 70 százaléka tapasztalt negatívumokat az állami egészségügyi intézményekben. A válaszadók 75 százaléka tájékozódik interneten egészséggel és betegséggel kapcsolatban, sőt, 48 százalékuknak az internet az elsődleges forrás egészségügyi témákban.

Így ma már általánosságban elmondható, hogy az ember bizalma alaposan megrengett a magyar egészségügyben.

Az emberek nem szívesen mennek orvoshoz. A magyarok amúgy is makacs népség, de ezen nem segít az, hogy ha néha valaki el is megy a kórházba, gyakran rosszabb állapotban jön ha,a mint azelőtt.

Felkavaró állapotok

Borzalmas képek és történetek keringenek mostanában az interneten arról, hogy mennyire félholt állapotban van az egészségügyi rendszer.

A fenti a kép Budapesten készült, egy kórház és fül-orr-gégészeti osztályán. ironikus, hogy nincs is messze az ÁNTSZ épülete…

A fényképet az Index egyik munkatársa készítette, aki szintén alaposan megdöbbent a látványon.

Penész, igénytelenség, leírhatatlan állapotú nyílászárók. őszintén csak abban reménykedünk, hogy akin ide kényszerül elmenni, az nem kap el semmilyen fertőzést itt, mert, ahogy elnézzük, itt bármi megtelepedhet.

Az egyes kórházakban készített kosztokról ne is beszéljünk, mert egyes ételeket nem is lehet ételnek nevezni.

Vegyük például a fenti képet, mely 2015-ben készült egy magyarországi kórházban. A menü gyakran minimális és nagyon szegényes, ami például egy műtét után lábadozó embernek egyáltalán nem jelent elegendő tápanyag bevitelt, és közérzetét.

Gondoljunk csak bele, ha valakinek már nincs senkije, aki ételt vigyen be neki, akkor csak ez a börtönkosztnál is rosszabb koszt az egyetlen lehetősége…

A magyar mentőautók állapota és felszereltsége is riasztóan rossz. Egyes mentőautók talán még forgalomban sem közlekedhetnének, ha alaposabbak lennének az előírások, és mindenhol betartatnák.

A képen jól látható, hogy mennyire elkopott egyes mentőautók kereke. Ez a kép egy 2015-ben készített kép egy mentőautóról valahol Magyarországon.

Magánkórházak nyerhetnek a helyzeten

Ma az egyetlen elem, ami nyer az egészségügyi rendszer lassú összeomlásán, az a magánkórházak szférája. Az emberek egyre jobban átpártolnak hozzájuk. Inkább fizetnek azért, hogy egy nagyságrendekkel jobb ellátást kapjanak, kezdenek egyre tudatosabb betegnek lenni.

Ezért persze nem a magánkórházakat, és az azokat működtető háttércégeket kell ostorozni. Szomorú ezt mondani, és kicsit erős, de az állami egészségügy az elmúlt 10 évben lényegében kigolyózta önmagát, a magánérdekeltségű intézmények nem tettek mást, csak végignézték ezt, és nevető harmadikként beléptek a képbe.

A betegek egy része ezt egyáltalán nem bánja. Bár nincs ingyen, mégis kiszámítható színvonalat kap cserébe, és érzi, hogy foglalkoznak vele, még ha csak annyi idő erejéig is, hogy lenyúlják a pénztárcája tartalmát, de hé, ugyanez folyik az állami egészségügyben is.

Csak épp az a különbség, hogy ingyenesnek hirdetik. De valójában ezt az ellátásnak nevezett valamit a mi adónkból fizetik, tehát mi fizetjük.

Sokan emiatt egyre többen fontolgatják, hogy érdemes-e egyáltalán ma már a TB ellátásért kért összeget befizetni, ha valaki nem dolgozik, hiszen ha havonta félreteszi azt a pénzt az illető, és tényleg nem sűrűn beteg, akkor abból a pénzből nyugodtan el tud menni egy nívósabb magánkórházi kezelésre.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy sem a magánkórházak nincsenek ingyen, sem az állami kórházak által nyújtott szolgáltatások. Ha pedig már fizetünk értük, vajon melyiket választanánk? Költői a kérdés…

magyarország egészség bizarr magyarsag magyarok feltáró eltitkolt tények egsészségügy riasztó


Megtekintések száma: 87603

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet