Az Amazon futurisztikus technikai újítása: lebegő raktárakból szállítaná ki termékeit!

2017. január 1., vasárnap




A tervek szerint az Amazon repülő raktárokat hoznának létre, melyek repülő terek városi területek közelében állomásoznának az égen, egy helyben lebegve.

Az Amazon webáruház óriási szabadalmi terveket törte a fejét az utóbbi években. Korábban beadott egy olyan szabadalmi tervet, mely olyan tabletet írt le, melynek a sarkaiban apró fúvókák lettek volna, hogy elejtés esetén megakadályozzák azt, hogy az eszköz súlyosan megsérüljön.

Hogy ezzel aztán végül mi lett, nem tudni, de egyesek szerint ez az ötlet végül még várat magára, vagy megakadt egy "development hellben" - fejlesztői pokolban - azonban 2014-ben újabb szabadalmi terveket nyújtottak be.

Ezek az új szabadalmak úgynevezett repülő rakterekről szóltak, vagy ahogy ők nevezték, légi teljesítő központokról, azaz AFC-kről. A sci-fibe illő elnevezés azonban hamarosan valósággá válhat.

Nemrég derültek ki a konkrét részletek a fejlesztéssel kapcsolatban, mely igen nagy szabású lesz.

Ezek gyakorlatilag repülő raktárak lennének, melyek egy helyben lebegnének többnyire a városok egyes pontjain, de a legtöbb időt repterek, városi területek közelében állomásoznának.

Drónokkal szállítanák ki a megrendelt termékeket, méghozzá úgy, hogy a kiszállítást ezekből a raktárakból végeznék el.

Ezeket az úgynevezett AFC-ket mindig igény szerint lehetne ide-oda költöztetni, attól függően, hogy hol van rájuk a legnagyobb igény.

Ezzel nem csak folyamatokat lehetne automatizálni, de sokkal gyorsabbá is válhatna a jövőben a termékek kiszállítása.

A szabadalomból kiderül az is, hogy a raktérhez tartoznának kisebb vezető nélküli repülő járművek is, melyek az alkalmazottakat szállítanák munkába, illetve segítenék az árucikkek utánpótlását.

Az Amazon nem kívánta kommentálni a most előkerült szabadalmi terveket. A vállalat egyre komolyabb teszteléseket végez a drónházhoz-szállítás terén.

Nemrégiben az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is volt már sikeres éles szállításuk.

Ha sikerrel zárulnak ezek a tesztek, később globálisan elterjedhet, és ha a szállítási és megrendelési módszer nagyon be fog válni, nem kizárt, hogy más webes áruházak, üzletek is átvehetik ezt a megoldást, melyben az Amazon volt az első igazi úttörő.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 74097





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet