Az amazóniai Stonehenge rejtélye: egy ismeretlen civilizáció műve?

2016. december 22., csütörtök
Az Amazonas sűrű rengetegének a mélyén létezik egy hely, mely kísértetiesen hasonlót az Angliában található Stonehenge kőeggyüttesére. A meghatározott sorrendben álló köveket 1100 évvel ezelőtt készíthették, de máig nem tudni, hogy kik. Egyesek idegen civilizációkra gyanakodnak, míg mások egy eddig fel nem fedezett, elveszett népcsoportra.

Rejtély az Amazonas mélyén

Az Amazonas vidéke, és nagyon sűrű, szinte áthatolhatatlan dzsungeleiről híres leginkább, és arról, hogy rendkívüli állatok élnek az esőerdői mélyén.

Időnként azonban elveszett kincsekkel, ősi városokkal is kapcsolatba szokták hozni, nem is alaptalanul.

Ugyanis rengeteg olyan régészeti felfedezést tettek már az Amazonas erdeiben, melyek azt sejtetik, hogy régen egy eddig számunkra ismeretlen civilizáció élhetett a környéken.

A világ civilizációinak fejlődésével, és az ipari forradalom keltette robbanásszerű fejlődésével a világ változásnak indult, ellenben az Amazonas vidékével, ahol egyes törzsek teljesen elszigetelten élték tovább az életüket, a saját kulturális és vallási viszonyrendszerei alapján.Ma már tö9bb olyan ősi város romjairól tudunk, melyek nem is olyan régen még virágzó népcsoportoknak, és kultúráknak adtak otthont, azonban lakóig elvesztek az idők során, és ezek a városok elnéptelenedtek.

1000 éves kőtömbök

Az Amazonas vidékein létezik egy hely, ahol hatalmas kőtömbök állnak. Éppen úgy, mintha csak a híres Stonehenge-nél járna az ember. Nem sok a különbség. Gyakorlatilag csak a kövek elhelyezkedése, és méretei azok, amik eltérnek.

A köveket az előzetes becslések szerint legalább ezer éve emelték. Vagyis ilyen régen lettek idehozva eredeti helyükről, és lettek felállítva.

Senki sem tudja, hogy ki, vagy hogyan csinálta, és mibe került átvágni az Amazonas veszélyes részein azért, hogy ezt kivitelezhessék, a jelek szerint mégis megcsinálták.

Ráadásul mindezt azelőtt, hogy az Európaiak a kontinensre tették volna a lábukat.

Az elveszett Amazonas civilizáció

Az Amazonasról megdöbbentő dolgok derültek néhány éve ki. Kezdjük azzal, hogy az elmúlt néhány évtizedben régészek egyre több bizonyítékot találtak arra, hogy az Amazonas-medencében a múltban számos nagyobb és társadalmi szempontból is összetettnek számító közösség élhetett.

Az Amazonas-medence középső, valamint déli része sűrűn lakott terület volt, és ezeket a tájakat jelentős részben az itt élők által hasznosított erdők, földek és háziasított növények borították.

De kikből állt ez a titokzatos népcsoport, és hová tűntek, mire megérkeztek az európaiak?

Az esőerdők rengetegében több helyen is találtak egy rejtélyes összetételű földet, amit fekete földnek neveztek el. Ez tele volt tápanyagokkal, és olyan anyagokkal, amiket sokezer évvel ezelőtt komposztáláshoz használhattak.

Sokak szerint legalább 8 millió őslakosra elegendő élelem megtermelésére lehettek képesek Amazóniában ezek segítségével, vagyis egy nagyobb civilizáció élhetett ott. Az egykor itt élt bennszülöttek mezőgazdasági tevékenysége nem hasonlítható össze a modern társadalmakéval.

Idegen civilizáció

Több kutatóban, de főleg a paleoasztronautika hívőiben merült fel a gondolat, hogy talán az ezer éves amazóniai stonehenge az idegenek műve, és az őserdők mélyén élő civilizáció is egy idegen civilizáció volt.

Nagyon elszeparáltan éltek, ritkán látták őket, feljegyzés pedig szinte egyáltalán nincs róluk. Egy másik elképzelés szerint talán az itt élők nem voltak idegenek, de kapcsolatban voltak az idegenekkel.

A stonehenge-re hasonlító kőkörökkel pedig egyfajta emléket akartak állítani az égből jött „embereknek”.

Az Amazonas mélyén élő ép nagyon fejlett gazdasággal rendelkezhetett, ugyanis képesek voltak arra, hogy ennyi embernek elegendő élelmet termeljenek úgy, hogy közben harmóniában élnek a természettel, és nem pusztítják el azt.

Sok kutató szerint tanulnunk kellene tőlük mert még a mai modern mezőgazdaság sem képes erre, így egészen biztos hogy rendelkezhettek valami olyan tudással, egy ősi technológiai, vagy szellemi tudással, ami ezt lehetővé tette számukra.

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás idegen civilizáció


Megtekintések száma: 23143

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet