Az amerikaiakon gúnyolódott Putyin, nem is akárhogy

2022. április 15., péntek




 Az orosz elnök kigúnyolta az Egyesült Államokat, szerinte készek küzdeni a legutolsó ukránig - írja a Le Figaro.

Vlagyimir Putyin orosz elnök április 12-én tartott sajtótájékoztatót, miután megbeszélést folytatott Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnökkel. Kijelentette, hogy a bucsai mészárlás megrendezett volt, Oroszország pedig továbbra is folytatja az offenzívát, arról viszont nem beszélt, hogy mikorra várható a harcok befejezése.

Az orosz elnök kigúnyolta az Egyesült Államokat, szerinte készek küzdeni a legutolsó ukránig - írja a Le Figaro.

Putyin szerint az orosz hadsereg feladata elérni a korábban meghatározott célokat, mindezt úgy, hogy minél alacsonyabban tartsák a veszteségeket. Az orosz elnök arról is beszélt, hogy Ukrajna több frontról történő lerohanásával két célt akartak elérni: megsemmisíteni az ukrán hadi infrastruktúrát, valamint elvonni az ukrán erőket keletről.

Az, hogy az orosz hadsereg nem haladt gyorsabban a hadjáratban csupán annak tudható be, hogy ezzel is minimalizálni akarták a veszteségeket.

Sokszor felteszik a kérdést, hogy képesek lennénk-e gyorsabban haladni. Igen, teljesen lehetséges, azonban ezzel eszkalálódna a hadművelet, aminek hatása lenne a veszteségekre is" - mondta Putyin.

A bucsai mészárlással kapcsolatban az orosz elnök elmondta, hogy megrendezettnek tartja az eseményeket, Lukasenko pedig arról beszélt, hogy mindez a britek által folytatott pszichológiai hadviselés része.

"Az ukránokat egyszerűen felhasználják Oroszország ellen. Ukrajna a Nyugat számár csak egy eszköz olyan célok elérésére, amelyeknek semmi közük az ukrán nép érdekeihez" – mondta az orosz elnök, majd így folytatta: Bármilyen furcsán is hangzik ma, az oroszok, a fehéroroszok és az ukránok egy nép. Tragédia, ami Ukrajnában történik, de Oroszországnak nem volt más választása."

PUTYIN A SZANKCIÓKKAL KAPCSOLATBAN AZT MONDTA: „A NYUGATI SZANKCIÓS "VILLÁMHÁBORÚ", AMELYBEN ROSSZAKARÓINK ANNYIRA BÍZTAK, TELJES KUDARC VOLT. PÉNZÜGYI RENDSZERÜNK ÉS IPARÁGUNK MŰKÖDIK.

Putyin szerint amit most látunk, az a Szovjetunió összeomlását követően kialakult unipoláris világ vége. "Ez a legfőbb dolog, nem pedig a Donbaszban és Ukrajnában zajló tragikus események. 

Sokat halljuk, hogy az Egyesült Államok kész harcolni az utolsó ukránig Oroszország ellen. Ez a mostani események lényege. " - magyarázta Putyin.


Megtekintések száma: 4261





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet