Az Andok mesés cukorhegyei

2016. október 25., kedd
Noha valójában nincsenek cukorból, mégis nagyon hasonlítanak egy igazi szivárványszínű cukorkára. A rendkívül nehezen megközelíthető helyet csak akkor lehet megtalálni, ha legalább hat napig gyalogol az ember. A látvány viszont bármiért kárpótol!

Az Andok bámulatos hegyvonulatai nem csak a mesés hegyi legelők és a csodálatos, apró munkával fölépített takaros kis faházak birodalma.

Az inkák néhai ősi városa, Cuzco közelében egy nem várt, mesés vidékre bukkanhat az ember, ha tudja, merre keresse.

A híres hely közelében fekvő csúcsok legmagasabbja, a 6384 méter magas Ausungate és környéke Dél-Amerika legizgalmasabb vidéke.

Rengeteg inka kultúrából fennmaradt tárgy, ősi rom, és maradvány kápráztatja el az erre járó kalandorokat.A romvárosok egy különleges hangulatot árasztanak errefelé, arról nem is beszélve, hogyha elég kitartó az ember, akkor 6 napnyi gyaloglásra egy olyan helyet láthat, amit talán csak az álmaiban láthatott korábban.

Azok a turisták, akik már jártak itt, azok tisztában vannak vele, mert bárki, aki itt ját, nem hagyhatta ki az Andok gyönyörű, már-már gumicukorra emlékeztető szivárvány hegyeit.

Nem túlzás azt állítani, hogy ezeknek a gyönyörű színes hegyeknek érdemes lenne felkerülniük a világ nagy csodái közé.

Ezeknek a hegyeknek látványa egyszerűen elképesztő, és ki ne akarna élete során legalább egyszer alpakákkal és lámákkal túrázni úgy, hogy a hóval borított hegycsúcsok közül hirtelen vörös sivatagba, majd a pampák szélén átsétálás közben úgy érzi, hogy megállás nélkül bejárja a világot?

Csodálatos élmény, melyet sehol máshol nem lehet átélni. Olyan, mintha az ember saját álmának egy szürreális jelenetébe csöppenne.

érdekes érdekesség gyönyörű gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 78100

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet