Az Andok mesés cukorhegyei

2016. október 25., kedd




Noha valójában nincsenek cukorból, mégis nagyon hasonlítanak egy igazi szivárványszínű cukorkára. A rendkívül nehezen megközelíthető helyet csak akkor lehet megtalálni, ha legalább hat napig gyalogol az ember. A látvány viszont bármiért kárpótol!

Az Andok bámulatos hegyvonulatai nem csak a mesés hegyi legelők és a csodálatos, apró munkával fölépített takaros kis faházak birodalma.

Az inkák néhai ősi városa, Cuzco közelében egy nem várt, mesés vidékre bukkanhat az ember, ha tudja, merre keresse.

A híres hely közelében fekvő csúcsok legmagasabbja, a 6384 méter magas Ausungate és környéke Dél-Amerika legizgalmasabb vidéke.

Rengeteg inka kultúrából fennmaradt tárgy, ősi rom, és maradvány kápráztatja el az erre járó kalandorokat.

A romvárosok egy különleges hangulatot árasztanak errefelé, arról nem is beszélve, hogyha elég kitartó az ember, akkor 6 napnyi gyaloglásra egy olyan helyet láthat, amit talán csak az álmaiban láthatott korábban.

Azok a turisták, akik már jártak itt, azok tisztában vannak vele, mert bárki, aki itt ját, nem hagyhatta ki az Andok gyönyörű, már-már gumicukorra emlékeztető szivárvány hegyeit.

Nem túlzás azt állítani, hogy ezeknek a gyönyörű színes hegyeknek érdemes lenne felkerülniük a világ nagy csodái közé.

Ezeknek a hegyeknek látványa egyszerűen elképesztő, és ki ne akarna élete során legalább egyszer alpakákkal és lámákkal túrázni úgy, hogy a hóval borított hegycsúcsok közül hirtelen vörös sivatagba, majd a pampák szélén átsétálás közben úgy érzi, hogy megállás nélkül bejárja a világot?

Csodálatos élmény, melyet sehol máshol nem lehet átélni. Olyan, mintha az ember saját álmának egy szürreális jelenetébe csöppenne.

érdekes érdekesség gyönyörű gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 83601





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet