Az apokalipszis elkezdődött? Egy orosz ortodox templom azt állítja, hogy a végidők és az armageddon elkerülhetetlen!

2023. augusztus 14., hétfő
Vészjósló jövőről tettek tanúbizonyságot.

Oroszországban talán már előre látják a végidők eljövetelét? 

Erre utalhat az, hogy az orosz ortodox közösség vezetője nemrég egy nyilvános beszédében tett említést mindarról, ami a világban folyik, és hogy ez mennyire kísértetiesen emlékezteti őt a Jelenések könyvében leírt eseményekre a Bibliában.

Mint ismeretes, ez a Bibliának azon rése, mely a második eljövetel - Jézus Földre lejövetelének időpontja - előtt bekövetkező mélységesen szomorú és kaotikus időszakról ír.

Amikor a gonosz eluralkodik a világon, és ember embernek lesz az ellensége.

Hatalmas kataklizma, katasztrófák és háború fogja súlytani a bolygót, miközben a világ romjain feltűnik az Antikrisztus riasztó alakja is

Megszólalnak majd az égben lakozó angyalok vészjósló harsonái, és az apokalipszis lovasai is feltűnnek az égen. Nem egyébiránt az eget különféle paranormális jelenségek fogják tarkítani.

Mivel az utóbbi években egyre több helyen lehetett hallani titokzatos, harsonaszerű hangokat, melyek forrását soha nem tudták megfejteni, és sok égi jelenséget is tapasztaltak az emberek, mások is úgy vélik, hogy közel lehet az armageddon.

Sokak szerint ez lesz az a nagy háború, ami akár maga a harmadik világháború is lesz egyben, mely mindent megváltoztat a Föld életében. Isten háborúja, amely véget vet minden háborúnak...

A Bibliában a Jelenések könyve azt írja, hogy ’az egész lakott föld királyai’ egybe lesznek gyűjtve „a mindenható Isten nagy napjának háborújára” (Jelenések 16:14).

A prófécia így folytatódik: „És egybegyűjtötték őket arra a helyre, melyet héberül Har-Magedonnak --- azaz Armageddonnak - neveznek” (Jelenések 16:16). K

Később a Jelenések könyve leírja, hogy ’a föld királyai és a seregeik egybe fognak gyűlni, hogy háborút viseljenek a lovon ülő ellen és az ő serege ellen’ (Jelenések 19:19). Ezt a lovast a Biblia Jézus Krisztussal azonosítja (1Timóteusz 6:14, 15; Jelenések 19:11, 12, 16).

Milyen következtetésre kell hogy jussunk ezek alapján a versek alapján? Arra, hogy Armageddon háborúja Isten és az engedetlen emberiség serege között fog zajlani.

Miért kell Jehovának és a Fiának, Jézus Krisztusnak ilyen csatát vívnia?

Többek között azért, hogy Armageddon ’pusztulást hozzon azokra, akik pusztítják a földet’ (Jelenések 11:18). Ezenkívül ez a háború egy békés világot vezet be, egy ’új földet, melyet Isten ígérete szerint várunk, és amelyben igazságosság fog lakni’ (2Péter 3:13).

Sokak szerint - így az orosz ortodox egyház szerint is - hamarosan, még akár a mi életünkben bekövetkezhet a nagy változás, és azok az idők, melyekről a Biblia és Jézus kétezer évvel ezelőtt beszélt...

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek összeesküvés vallás biblia végidők prófécia


Megtekintések száma: 76018

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet